Anasayfa Haber HP’nin Yeni Güvenlik Çözümleri Siber Saldırılardan Koruyor

HP’nin Yeni Güvenlik Çözümleri Siber Saldırılardan Koruyor

 

HP, günümüzün bulut bilişim, mobil cihazlar ve sosyal medya ile yaygınlaşan bağlanabilirlik dünyasında, 7/24 Yaşayan Kurumların siber saldırılardan korunması için Kurumsal Güvenlik Çözümlerini geliştirdi. HP, gelişmiş portföyü ile internete her an bağlı kurumlara, tam kapsamlı güvenlik çözümleri sunuyor ve aynı zamanda güvenlik altyapısını güçlendirmeleri için stratejik danışmanlık sunuyor.

Kurumlar ve devletler gittikçe artan sayıda öngörülemeyen siber saldırılara maruz kalıyor. Yapılan yeni bir araştırma siber saldırıların yakın gelecekte daha da artacağını gösteriyor.(1)

Araştırmaya katılan üst düzey yöneticiler ve teknoloji liderlerinin yüzde 50’den fazlası güvenlik risklerinin son 1 yılda önemli ölçüde arttığını söylüyor. Yöneticilerin yüzde 30’u izinsiz dahili erişime, yüzde 20’si ise internet kaynaklı saldırılara maruz kaldıklarını belirtiyor.

Güvenlik zekası konseptine dayalı HP Kurumsal Güvenlik çözümleri ise hem güvenlik altyapısı, hem risk yönetimi, hem de stratejik güvenlik danışmanlığı sunuyor. Modern güvenlik operasyon merkezlerini de kapsayan HP Kurumsal Güvenlik portföyü, kurumların güvenlik yatırımlarını değerlendirmesi, dönüştürmesi, yönetmesi ve optimize etmesini sağlıyor.

HP Küresel Satış ve Kurumsal Pazarlama Grubundan Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Jan Zadak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Günümüzde kurumlar, altyapılarındaki kaynaklarını güvenceye almak ve prestijlerini korumak için kapsamlı risk yönetimi stratejisinin önemini daha iyi anlıyor. HP’nin genişletilmiş güvenlik portföyü, kurumların ihtiyaç duyduğu korumayı sağlıyor. Aynı zamanda müşteriler, çalışanlar, çözüm ortakları ve tüketicilerin de hiçbir riske girmeden istedikleri kurumsal kaynaklara erişmesini sağlıyor.”

HP şirketler için, bilgi yönetimi süreçlerinin güvenlik çözümlerine entegrasyonu konusunda, Kurumsal Güvenlik Keşif Atölyesi düzenliyor. Bu atölye çalışmaları kurumların BT altyapıları, müşteri hizmetleri ve idari süreçleri için en uygun güvenlik çözümlerini tespit ediyor. Öte yandan HP Dijital Aşı Laboratuvarları’nın (DVLabs) altı ayda bir yayınladığı Siber Güvenlik Riskleri Raporu ise kurumları güvenlik açıkları ve saldırı türleri konusunda bilgilendiriyor.

Güvenlik dönüşümü

HP Kurumsal Güvenlik portföyü, HP’nin satın aldığı ArcSight ve Fortify şirketlerinin ürünleri ile dünyanın en güvenli bulut yapısını sunan HP Tipping Point Saldırı Önleme Sistemi teknolojisine dayanarak uçtan uca çözümler sunuyor. HP Güvenlik Zekası ve Risk Yönetimi Platformu, iş zekası analitiği ile dinamik network koruma teknolojilerini birleştirerek iç süreçler ve müşteri hizmetlerinde kullanılan yazılım uygulamalarıyla BT altyapısının en güvenli şekilde korunmasına olanak tanıyor.

HP’nin Kurumsal Güvenlik portföyünde şu çözümler yer alıyor:

*  Pazar lideri HP ArcSight Express 3.0 bağıntı tabanlı günlük yönetimi ve kullanıcı etkinliği izleme sistemi, sektörün ilk Bilgi ve Etkinlik Güvenliği Yönetimi (SIEM) çözümü olarak yenilikçi Bağıntı Optimizasyonlu Saklama ve Kurtarma Motoru (CORR-Engine) teknolojisini kullanıyor.

 

*  HP Reputation Security Monitor çözümü, HP ArcSight kullanıcılarına kötü amaçlı yazılım barındıran IP ve DNS adreslerinin sürekli güncellenen listelerini sunuyor.

*  HP Fortify Yazılım Güvenlik Merkezi, ofiste veya isteğe bağlı olarak kullanılabilen sektörün ilk ve tek tam kapsamlı uygulama güvenliği test çözümü olarak yazılım uygulamalarındaki güvenlik açıklarını buluyor.

* HP TippingPoint Web Uygulamaları İçin Dijital Aşı (WebAppDV) 2.0 hizmeti, uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit ediyor ve bu açıkları sorun giderilene kadar sanal yamalarla kapatıyor. WebAppDV 2.0’ın web sitesi filtreleri, Uyarlanır Web Uygulaması Güvenlik Duvarı (WAF) Teknolojisi ile güvenli ve güvensiz ağ iletişimini birbirinden ayırıyor.

Yönetim güvenliği çözümleri

HP kurumların güvenlik dönüşümünde en uygun maliyetli en iyi teknolojileri seçmesini kolaylaştıran yeni Kurumsal Hizmetlerini de duyurdu:

*     HP Bilgi Güvenliği Yönetim (ISM) hizmetleri güvenlik kuralları ve süreçlerinin işletiminde kurumların doğru güvenlik kararları alarak riskleri azaltmasına yardımcı oluyor.

*     HP Kurumsal Bulut Hizmeti (ECS) – Uç Noktalarda Tehdit Yönetimi, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla sunucuları virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, casus yazılımlara ve yetkisiz erişime karşı koruyor; bilgisayarlara istenmeyen programların kurulmasını önlüyor.

*    HP Bilgi ve Etkinlik Güvenliği Yönetimi (SIEM) hizmetleri, güvenlik olaylarının kayıtlarını tutarak hazırlanan kurumsal aktivite raporlarıyla güvenlik mevzuatına uymayı kolaylaştırıyor.

*     HP Uygulama Güvenliği İçin Hizmet Olarak Test çözümü, kod tarama ve web tabanlı sızma tespit hizmetleri ile yazılım uygulamalarındaki açıkları tespit ederek yazılım güvenliği sağlıyor.

Güvenlik altyapısını geliştirmek için sistem izleme ve optimizasyon

HP Secure Boardroom kurumsal internet portalı web güvenliğine ilişkin bilgi kaynaklarını tek merkezde birleştiriyor. Böylece BT Direktörleri sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

(1)  “HP Research: Enterprise Risk,” Coleman Parkes Research Ltd., Temmuz 2011.