Anasayfa Haber Sony Tablet S, 1 Ekim’de Türkiye’de

Sony Tablet S, 1 Ekim’de Türkiye’de

Teknoloji dünyasının en yenilikçi ve büyük oyuncusu Sony, engin bilgi birikimi ve uzmanlığı ile donanım, yazılım ve ağ servislerini birleştirme stratejisinin en son örneğini temsil eden Sony Tablet’i tanıttı.Taşınabilir ve pratik kullanıma uygun olarak tasarlanan Sony Tablet S ve P modelleri, üstün bir multimedya eğlence deneyimi için hızlı ve mükemmel performans sunmanın yanı sıra müzik, oyun ve kitap dünyası ile bağlantıya kadar geniş bir uygulama ve servis yelpazesine de sahip. İçeriği kolayca paylaşmak ve ev eğlencesi cihazlarını kontrol etmek için kablosuz bağlantı sunan her iki model de “ilk PlayStation® Sertifikalı tablet” olma unvanını taşıyor. Ev içi kullanıma uygun olan Sony Tablet S 1 Ekim’de Türkiye pazarında satışa sunuluyor.

Sony, ağ eğlence deneyiminde yeni bir dünya yaratmak amacıyla, mükemmel bir kullanılabilirlik ile eşsiz donanım, içerik ve ağ servislerini birleştirerek tasarladığı Android destekli Sony Tablet S modelini bir basın toplantısı ile tanıttı. Tüm Sony yeniliklerini eşsiz bir gövdede buluşturan Sony Tablet, Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi’nin ev sahipliğinde, Sony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson ve Sony Eurasia A.Ş. VAIO ve Mobil Ürünler Grup Ürün Müdürü Levent Ertoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında ilk kez Türkiye kamuoyunun huzurlarına çıktı.

Mohsen Noohi: “Hedefimiz, Sony Tablet ile pazar lideri olmak”

Küresel Tablet ve PC pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve yükselen mobil yaşam trendi kapsamında tüketici beklentilerini karşılamak hedefiyle Sony’nin yeniliklerini sürdürdüğünü vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi: “Genel anlamda son ekonomik durumlar nedeniyle bir belirsizlik görülse de, Sony olarak, küresel PC pazarının 2011 mali yılında yaklaşık yüzde 7 oranında büyümesini bekliyoruz. Notebook PC’ler açısından, gelişmiş ülkelerde daralma görülse de, gelişmekte olan pazarlardaki güçlü artışlarla büyümenin yüzde 10 düzeylerinde olacağını tahmin ediyoruz. Tüketiciler her zaman yenilik arayışında ve mobilite, 21. yüzyıl yaşamının en yükselen trendi. Bu çerçevede, 2011 ile birlikte tablet pazarının da ivme kazanacağı çok açık. 2011 için tahminimiz Dünya genelinde 50 – 60 milyon, 2012 için de 70 – 80 milyon adet tablet satılması yönünde. Türkiye’de de bu pazarın 4 yıl içinde 4 kat büyümesini öngörüyoruz. Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı bu dinamik pazarda, biz Sony olarak, tüm yeniliklerimizin birleştiği Sony Tablet ile düzenli olarak internete bağlanmanın yanı sıra zengin müzik, video ve oyun içerikleri ile eğlenmek isteyen tüketicilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Hedefimiz Sony tablet ile pazarda bir numara olmak.”

Eylül sonunda Avrupa’da

2011 Eylül sonundan itibaren Avrupa’da hazır olacak Sony Tablet S, 23.8cm’lik (9.4”) dokunmatik ekranda zengin medya eğlencesi sunmak üzere uygun hale getirildi. İçindeki güçlü NVIDIA® Tegra™ 2 mobil işlemci ile Sony Tablet S, büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekranda web ile birlikte sevdiğiniz içeriklerin ve uygulamaların keyfini çıkarmanıza izin veriyor. 600 gr’ın altındaki ağırlığı (W-Fi sürümü) ile eşsiz asimetrik tasarımı saatlerce rahat bir şekilde kullanım sağlıyor. Tablet S’nin bir de Wi-Fi/3G sürümü bulunuyor. Bu model de, Kasım 2011 itibariyle hazır olacak.

Android tabanlı Sony ürün ailesi büyüyor

Sony Tablet ile mobil tüketici deneyiminde pazarlama ve satış stratejisi de dahil olmak üzere her açıdan yepyeni bir çığır açtıklarını ve Android tabanlı Sony cihazları portföylerinin her geçen gün daha da genişlediğini vurgulayanSony Eurasia A.Ş. Pazarlama Direktörü Richard de Barbanson “Sony Internet TV, önümüzdeki dönem satışa sunulacak Walkman ve Xperia Arc akıllı telefon derken şimdi de Sony Tablet ile Android tabanlı Sony ürünleri ailemizi genişletmiş bulunuyoruz. Dünya çapında yürütülen araştırmalar da gösteriyor ki, Android OS sistemi hızla büyüyor ve bu sistem 2011 yılında akıllı telefonların lider sistemi. Her ay ekstra 20 bin adet yeni Android uygulamasının yayınlanması bekleniyor. Mart 2011 tarihli tablet alıcıları araştırmasına göre tablet yüzde 66 oranla en çok televizyon izlerken kullanılıyor. Sony Tablet, TV ve VAIO ile tam bağlanabilirlik özelliğine sahip, bu sayede ev eğlencesi cihazlarını kontrol ediyor. Oyun sektörünün PlayStation markası ve yüzde 86 pazar payıyla en güçlü şirketi Sony olarak, Sony Tablet ile bu alanda da tüketicilerimize en iyi deneyimi sunmak için hazırız.”

1 Ekim’de Türkiye’de! Peki “ilk kimin olacak?”

Sony Eurasia A.Ş., Sony S Tablet’in Türkiye’de piyasaya çıkışını, Facebook üzerinden yürütülecek çok özel bir bilgi yarışması ile kutluyor. facebook.com/SonyTR sayfası altında düzenlen yarışma, 12 Eylül’de başladı ve 2 Ekim’e kadar devam ediyor. “İlk Sony Tablet kimin olacak?” yarışması toplamda üç hafta sürüyor ve her hafta bir kişi Sony Tablet S kazanıyor. İlk haftanın kazananı belli oldu ve yarışma iki hafta daha sürecek. Kazanmak için tek şart ise yarışma kapsamında sorulacak olan toplam 11 soruya, 4 seçenek içinden doğru cevabı, en hızlı şekilde vermek. Yarışmacılar ayrıca arkadaşlarını oyuna davet ederek de puan kazanabilecek.

Sony Tablet’i eşsiz bir Sony yapan dört temel özellik

Yaptığı sunum ile Sony Tablet’i pazarda farklılaştıran tüm detaylı özelliklerini aktaran Sony Eurasia A.Ş. VAIO ve Mobil Ürünler Grup Ürün Müdürü Levent Ertoğlu, “Sony Tablet’i, Sony Tablet yapan ve pazardaki diğer ürünlerden ayrıştıran dört temel özellik bulunuyor. İlki, sahip olduğu benzersiz tasarım, donanım ve yazılımlar. Sony Tablet S’nin ağırlık merkezi kaymış asimetrik tasarımı, uzun vadede rahat kullanım için sağlamlık ve hafiflik sağlıyor. İkincisi, hızlı ve akıcı performans. Sony’nin eşsiz Quick Touch teknolojisi sayesinde kullanıcılar kolay ve hızlı dokunmatik ekran geçişleri yapabilirken, Quick View teknolojisi sayesinde internette daha hızlı dolaşmanın keyfini çıkarıyor. Üçüncüsü, Sony Tablet’in Reader Store’un yanı sıra özel video ve müzik servisleri gibi Sony Eğlence Servisleri’ne erişime sahip olması. Ayrıca PlayStation® Sertifikalı cihazlar olduklarından, kullanıcılar kendilerini yüksek kaliteli ilk nesil PlayStation® oyunlarının içinde bulabiliyor. Dördüncüsü ise Sony Tablet’in TV’ler ve diğer cihazlarla çapraz cihaz bağlantısı özelliği. Sony Tablet, hem ev içindeki diğer cihazlar için kumanda görevi görüyor hem de multimedya içeriklerini cihazlarla paylaşabiliyor.“

En uygun şekilde tasarlanmış donanım ve yazılım

Sony Tablet S, portre veya manzara modunda uzun süre kolaylıkla tutulmasına izin veren yeni ve eşsiz bir asimetrik tasarıma sahip. Eşsiz yapısı cihazın ağırlığını avucunuzda taşımanıza olanak tanıyor. Böylece bir kitap veya dergi okurken daha hafif hissetmenizi ve daha rahat olmanızı sağlıyor. Düz bir yüzeye yerleştirildiğinde ekran hafif eğik duruyor, böylece görülebilirliği artıyor ve daha rahat yazılabiliyor. Opsiyonel aksesuar olarak bulunan özel stand, Sony Tablet S’i dijital bir fotoğraf çerçevesine veya dijital saate dönüştürüyor.

Aynı anda farklı işlemler yapılabiliyor

Sony Tablet, Sony’nin TruBlack™ teknolojisine sahip. TruBlack panel, LCD ve ekran arasında ışık kırılmasını kontrol ederek daha canlı renkler, daha koyu siyahlar ve canlı bir resim sağlıyor. Hem kapalı alanda hem de açık havada yüksek kontrastlı ekran için güneş ışığı veya floresan ışığının yansımasını ve parlamasını da azaltıyor.

Hızlı ve kesintisiz bir deneyim                                                                                            

Sony’nin eşsiz Quick View ve Quick Touch teknolojileri, son derece pratik bir kullanıcı arayüzünün yanı sıra web’de daha hızlı dolaşmaya, hızlı yanıtlar veren ve oldukça akıcı bir dokunmatik ekrana imkan tanıyor. Sanal klavyenin büyük tuşları, elinizdeki işe göre otomatik olarak ayarlanırken, ekran alanının tüm avantajını kullanıyor. Örneğin şifre girerken sayısal tuş takımı açılırken, kelimelerin otomatik olarak tamamlanması e-mail ve metin yazımlarını hızlandırıyor.

Geniş uygulama yelpazesi

Sony Tablet S video, müzik, oyunlar, e-kitaplar ve diğer araçların keyfini çıkarmanıza izin vermek için bir dizi uygulama kurulu olarak geliyor. Her iki model de GoogleTM mobil servisleri ve uygulamalarına hızlı erişim sağlıyor, bunların arasında 3D haritalar ve Google Voice Search ile kolay web araması da yer alıyor. “Favoriler” ikonuna dokunarak video, müzik, oyunlar ve diğer içeriklere doğrudan ulaşılabiliyor.

Android Market yoluyla indirilebilen büyük bir uygulama yelpazesi de bulunuyor. Bunların içinde her iki cihaz içinde uygunlaştırılan uygulamaların sayısı gittikçe artıyor.

Sony’nin ön yüklemeli gelen uygulamaları:

  • Sosyal Besleme Okuyucusu (Social Feed Reader): Facebook, Twitter ve RSS’yi kolay ve kullanışlı bir şekilde izlemek için tek bir besleme şeklinde birleştiriyor.
  • Müzik Çalar: Müzik kütüphanenizde dolaşmanıza, SensMe™ kanalları ile dinamik olarak temalı çalma listeleri oluşturmanıza, kapak sanatı ve görsellerini izlemenize ve ilişkili online içerikleri almanıza izin veriyor. Müzik setiniz gibi başka ağa bağlı DLNA cihazları ile eğlenmek için, Sony Tablet’te müziği kablosuz olarak çaldırmak amacıyla sadece ekrandaki bir ikona dokunmanız yeterli.
  • Video Çalar: Geniş bir video modu yelpazesi ile video içeriklerinde dolaşmanıza ve onları oynatmanıza, sahneleri aramanıza ve videoları BRAVIA TV gibi diğer ağa bağlı DLNA cihazlarında izlemenize imkan tanıyor.

Çapraz cihaz bağlantısı

Sony Tablet, ev eğlencesi cihazlarını kontrol etmenize ve içerikleri arkadaşlarınızla ve ailenizle kablosuz olarak paylaşmanıza izin veriyor. Kişisel fotoğraflar ve video içeriği, Sony Tablet’teki bir düğmeye dokunularak DLNA uyumlu TV’ler ve diğer cihazlarda da izlenebiliyor. Müzik, Sony Tablet’te kablosuz hoparlörlerle de dinlenebiliyor.

Sony Tablet S kızıl ötesi teknolojisine de sahip ve TV, Blu-ray Disc™ çalar ve ev sineması seti gibi bir çok ev cihazını uzaktan kumanda etmek için de kullanılabiliyor.

Önemli Teknik Özellikler

 

Sony Tablet S

Sony Tablet P

Model Numarası

SGPT111

SGPT112

SGPT113

SGPT212

Depolama

16GB

32GB

16GB

4GB

Wi-Fi

Wi-Fi

Wi-Fi + 3G

Wi-Fi + 3G

Wi-Fi: 802.11b/g/n

Wi-Fi: 802.11b/g/n, 3G

İşletim sistemi

Android™ 3.1

Android™ 3.2

Ekran

23.8cm (9.4”) WXGA (1280×800 piksel) TFT renkli LCD

13.9cm (5.5”) Ultra Wide VGA (1024×480) ×2

İşlemci

NVIDIA® Tegra™ 2 Mobil İşlemci 1GHz

Harici Girişler

USB 2.0 Micro-AB konnektör (ana/istemci) x1,

Kulaklık (Stereo, mini jack) x1 (mono mikrofon jack’i olarak da hizmet görür)

Bluetooth

Bluetooth® 2.1 + EDR standart

Kızıl ötesi teknolojisi

Infrared Remote Control Functionality

Kızıl ötesi Uzaktan Kumanda İşlevi

Kart Yuvası

SD kart yuvası x1

microSD kart yuvası x1

(2GB x1 sağlanır)

Kamera

Ön: etkin 0.3 megapiksel

Arka: etkin 5.11 megapiksel

Sensör

3-Eksenli Hızölçer, Gyrosensor , Dijital Pusula, Ortam Işığı Sensörü

Pil Ömrü

Yaklaşık 430 saat (bekleme), Yaklaşık 31 saat (müzik çalarken), Yaklaşık 6 saat (video oynatırken), Yaklaşık 6.2 saat (Wi-Fi yoluyla web‘de dolaşırken)

Yaklaşık 400 saat (bekleme), Yaklaşık 31 saat (müzik çalarken), Yaklaşık 6 saat (video oynatırken), Yaklaşık 6.2 saat (Wi-Fi yoluyla web‘de dolaşırken. Yaklaşık 4.5 saat (3G yoluyla web’de dolaşırken)

Yaklaşık 120 saat (bekleme), Yaklaşık 16,8 saat (müzik çalarken), Yaklaşık 6,5 saat (video oynatırken), Yaklaşık 6,1 saat (Wi-Fi yoluyla web‘de dolaşırken. Yaklaşık 4.6 saat (3G yoluyla web’de dolaşırken))

Boyutlar

(GxYxD)

Yaklaşık 241.2mm x 10.1mm (en kalın nokta: 20.6mm?x 174.3 mm

Açıkken : Yaklaşık 180mm x 14mm x 158mm

Kapalıyken : Yaklaşık 180mm x 26mm x 79mm

Ağırlık

Yaklaşık 598g

Yaklaşık 625g

Yaklaşık 372g

Spesifikasyonlar ve özellikler modele göre değişir. Daha fazla bilgi için lütfen www.sony.com.tr ‘yi kontrol edin.