Anasayfa Haber Apple’a Beklenmedik Bir Dava!

Apple’a Beklenmedik Bir Dava!

Apple’ın Samsung ile patent savaşı sürerken yeni bir cephe açıldı: Via Technologies! Eski bilgisayar kullanıcılarının hatırlayacağı üzere Via çok eski ve köklü bir teknoloji firması; haliyle elinde çok sayıda patent bulunuyor. Apple’ın cep telefonları ve tablet bilgisayarları, yapılan iddialara göre Via’nın patentlerini çiğniyor.

Tayvan’da yer alan Via, Kaliforniya’da yer alan Apple’ın ürünlerinin satışını durdurmak üzere Amerikan mahkemelerine başvurdu. Via firması şikayetinde “Söz konusu olan ürünler belirli akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarlar, taşınabilir medya oynatıcılar ve diğer bilgisayarları içeriyor” diyor. Eh bu da Apple iPhone, iPad, iPod ile çoğu ürünü kapsayan bir şikayet oluyor.

Eğer Amerikan mahkemeleri, Via’nın mikroişlemci patentlerinin çiğnendiğine kanaat getirirse Apple ürünlerinin satışının durdurulması söz konusu olabilir. Daha makul görünen alternatif ise Apple’ın Via ile anlaşmak için zorlu bir hukuki mücadeleden sonra büyük paraları gözden çıkartması olacaktır.