Anasayfa Haber Sony IFA’da Gövde Gösterisi Yaptı

Sony IFA’da Gövde Gösterisi Yaptı

Sony yeni dönemde tüketicilerin beğenisine sunacağı tabletlerden akıllı telefonlara, Blu-Ray oynatıcıdandizüstü bilgisayarlara uzanan bir dizi yeni ürünü IFA’da tanıttı. Fuarda Sony’nin standı büyük bir ilgi görürken, ziyaretçiler Sony’nin yeni ürünlerini ilk kez deneyimleme fırsatı buldu.

Bu yıl IFA’da Sony Corporation (“Sony”), etkileyici ürün yelpazesindeki yeni ürünleri sunarak Sony kullanıcı deneyiminde yeni bir dönemi başlattı. Bu ürünler arasında son dijital görüntüleme ürünleri ve zengin eğlence içeriği sağlayan ağ servislerinin yanı sıra, “Sony Tablet” cihazları, Xperia Arc S, başa takılan ekran “Personal 3D Viewer” da bulunuyor.

Eşsiz Olarak Sony

Sony eşsiz kullanıcı deneyimi ürünlerini genişletirken, Sony Corporation’ın Yönetim Kurulu Başkanı, CEO’su ve Başkanı olan Sir Howard Stringer, 3D için yeni nelerin geleceğini duyurdu: “3D’de kapsamlı olarak liderliğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Şunu unutmayın ki, 3D’yi her boyutu ile dünyaya tanıtmada Sony’nin yaptığından daha fazlasını yapan hiç kimse yoktur” dedi.

Ayrıca, büyük, sinema salonundakine benzer sanal bir ekranla, kullanıcılara tam ve kapsamlı 3D deneyimini sağlayan yeni bir 3D izleme stili sunan, başa takılan ekran “Personal 3D Viewer da fuarda tanıtıldı.

Bu yıl Nisan ayında Tüketici Ürünleri ve Servis Grubu’nun (CPSG) kuruluşu, Sony’nin tüm tüketici ürünleri ve ağ servisleri portföyünü, tek bir birleşik ekip altında topladı. Sony Corporation İdari Başkan Vekili Kazuo Hirai, donanım, içerik ve ağın bu bileşiminin yeniden oluşturulduğunu açıkladı ve “Sony Tablet” S ve “Sony Tablet” P, “gerçekten birleşik bir deneyimin gerçekleştirilmesinin ardından, donanım, içerik ve ağın entegrasyonunu hızlandırdık, ve bu “eşsiz olarak Sony” ifadesi bugün IFA’da yapılan yeni “Sony Tablet” tanıtımında somutlaştı.” dedi.

Entegre Kullanıcı Deneyimi

Cihazları ve içeriği, kullanımı basit ve görünümü güzel olacak bir şekilde bir araya getiren bir ağı yaratmayı hedefleyen Sony adına Kazuo Hirai, yeni “Sony Tablet” ile uyum içinde olan, video ve müzik servisleri sunan “Qriocity” ağ platformunu tanıttı. Bu platform, uygun bir hesaptan erişilebilecek bütün ağ servislerinin tek ve global olarak geniş kapsamlı bir ağ platformunda toplanması hedefine doğru bir sonraki gelişim olan “Sony Entertainment Network” ile aynı seviyeye getirilecek.

İlk adım olarak, “Video On Demand powered by Qriocity” “Video Unlimited” olurken, “Music Unlimited powered by Qriocity” “Music Unlimited“ olacak. “Music Unlimited”in – şimdi 10 milyondan fazla şarkıyı içeren global bir kataloga sahip[i] – yanı sıra “Video Unlimited”, dokuz ülkede hazır durumda. Bu servisler daha fazla içerik ekleyecek ve yeni pazarlara doğru büyüyecek, “Music Unlimited” yıl sonuna kadar Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Norveç’i kapsayacak şekilde genişleyecek. “Music Unlimited” ayrıca 2011’de Walkmanii de dahil daha fazla cihaza genişleyecek[ii].

Kazuo Hirai konu ile ilgili açıklama yaparken, “ ‘Sony Entertainment Network’ yoluyla, Sony müşterilerinin sunumdaki ‘eşsiz olarak Sony’ sloganını uygun ve geniş kapsamlı bir şekilde değerlendirecekleri her şeyi sağlayabileceğiz” dedi.

IFA Standı Dikkat Çekti

Sony’nin 2011 IFA standını resmen açan Sony Avrupa Başkanı Fujio Nishida, “Yeni markamız ‘Sony Tablet’ cihazları, başa takılan ekran Personal 3D Viewer ve Wi-Fi Reader’dan, son α (alfa okunur) dijital kameralara kadar cihazların sergilendiği bu yılki standımızı ziyaret edenler, bağlanma deneyiminin hayal gücünü nasıl genişlettiğini, yeni bir değerin ve yeni bir eğlence seviyesinin nasıl yaratıldığını ilk elden öğrenebiliyor” dedi. Sony bu yılki fuarda ‘Müzik’, ‘ Film’, ‘Oyun’ ve ‘Hatıralar’ ismini taşıyan dört farklı interaktif deneyim alanında ürünlerini sergiledi. Sony standını ziyaret eden fuar ziyaretçileri eğlenceyi yaratmanın, izlemenin, paylaşmanın ve keyfini çıkarmanın özünü yakaladı.

Bu yılki IFA’da Sony’nin dört deneyim alanında ziyaretçileri çeken önemli ürünleri şöyle sıralandı:

– “Sony Tablet” S ve “Sony Tablet” P

– Başa takılan ekran “Personal 3D Viewer” (HMZ-T1), giyilebilir bir kişisel 3D deneyimi

– Xperia Arc S, bugüne kadarki en hızlı ve en eğlenceli Xperia akıllı telefonu, ödüllü Xperia Arc’ın üzerine inşa edilmiştir

– VAIO S Serisi- Blu-ray sürücülü VAIO S Serisi 15.5″ (39.5cm) için gözlüksüz 3D paneli

– Reader™ Wi-Fi® (PRS-T1), Gelişmiş Dokunmatik ekranlı Dünyanın En Hafif 6 inç’lik eReader[iii]

– Reader Store Avrupa pazarlarında açılıyor

– Network Media Player (SMP-N200)

– αNEX-5N, hızlı yanıt veren, kompakt, değiştirilebilen lensli kamera

– αNEX-7, hepsi-bir-arada, kompakt, değiştirilebilir lensli kamera

– Alpha α65/α77, dünyanın en hızlı 12 fps AF özellikli sürekli çekimi ile etkin 24.3 megapiksel[iv]

– Handycam NEX-VG20

– Gürültüyü azaltan kulaklık (NC100/200D)

–  SRS-BTV25B iPod istasyonu, 360° Dairesel Ses ve Bluetooth kablosuz müzik akımı ile

– DEV-3/DEV-5 Dijital Kayıt Yapan Dürbün

– BDP-S185 Blu-ray oynatıcı

– Ev projektörü VPL-VW95ES

– – Walkman®, Mobile Entertainment Player, Android ile donanmış (prototip)

– Yeni işletim sistemi Android Honeycomb’a dayanan yeni platformun prototipi ile desteğini Google TV’den[v]alanSony Internet TV