Anasayfa Haber Samsung UltraBook Üretimini Dışarıda Yaptırabilir

Samsung UltraBook Üretimini Dışarıda Yaptırabilir

Intel yeni UltraBook klasmanı taşınabilir bilgisayar kavramını tüm üreticilere yayabilmek için büyük çaba sarfediyor. Bu sayede insanların tabletlerden ziyade, Intel işlemcili yeni nesil dizüstülere ilgi göstermesini umuyor. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda işlemci pazarında çok ciddi pay kaybetmesi söz konusu olabilir. Ancak sorun şu ki, UltraBook modellerinin en can alıcı özelliğinin 1,000 dolar ve altında olmayı amaçlaması, çoğu bilgisayar üreticisine göre bu rakam ancak en alt seviye cihazlarda yakalanabiliyor. Gerçekten güçlü bir UltraBook ise bu fiyatı ikiye katlayabiliyor, bu da haliyle tüm kavramı darmadağın ediyor.

Yine de büyük markalar UltraBook konseptini kolay terk edecek gibi görünmüyorlar. Tabii ki bunun ana sebebi Apple’ın benzer bir stratejiyi takip eden ürünlerinin kazandığı başarıların iştah kabartıcı olması. Donanım sektöründen çıkıp çıkmayacağı bile tartışma konusu olan HP’nin bile bir UltraBook üzerinde çalıştığı duyuldu. Öte yandan Asus ve Acer yakında bu klasmandaki ürünlerini piyasaya sürecekler.

Diğer bir dev marka olan Samsung ise hem önce diğer firmaların lansmanlarını bekliyor, hem de bir yandan bu modelleri daha ucuza üretebilmenin yollarını arıyor. Gelen haberlere bakılırsa Samsung bunun yolunu iki farklı model geliştirmekte bulmuş. Piyasaya sürecekleri iki UltraBook modelinden ilki bizzat Samsung tarafından üretilecekmiş. İkincisi ise dünyanın büyük firmaları için üretim yapan Quanta Computer fabrikalarından çıkacakmış. Samsung dışarıda üretim yaparak maliyetleri Intel’in amaçladığı şekilde düşük tutabilmeyi planlıyormuş. Bu haberlerin ne kadar doğru olduğunu herhalde çok zaman geçmeden hep birlikte göreceğiz.