Anasayfa Haber AMD Radeon E6460

AMD Radeon E6460

AMD Radeon™ E6460 grafik işlemcisi, dijital tabelalar, göstergeler ve sektörel kontrol ünitesi pazarlarına masaüstü grafik performansının ulaştığı son noktayı getiriyor.

AMD , Tümleşik Sistemler Konferansı’nda yaptığı bir açıklamada, yeni giriş düzeyi grafik işlemcisi olan ve daha önce piyasaya sunulmuş AMD Radeon™ E6760’ı tamamlayan AMD Radeon™ E6460 modelini tanıttı.  Aynı anda dört adede kadar ekran destekleyen ve ATI Radeon™ E2400 işlemcinin 3B performansını en az ikiye katlayan AMD Radeon E6460, giriş düzeyi tümleşik grafik işlemciler, özellik ve performans bakımından çıtayı oldukça yükseltiyor.   Beş yıl tedarik süresi ve pakete dahil grafik belleği ile AMD Radeon E6460 GPU, tümleşik sistem tasarımcılarının talep ettiği gibi uzun ömürlü, az yer kaplayan, tasarım kolaylığı sağlayan bir seçenek oluyor.

“AMD Radeon E6460 grafik işlemcisi, tümleşik işlemci müşterilerinin talep ettiği değeri, küçüklüğü ve uzun tedarik süresini karşılıyor,” diyen AMD Tümleşik Sistemler Bölümü Direktörü Richard Jaenicke, şöyle devam etti:

“Yüksek performanslı AMD E6760 ile uyumlu bir ayak izine sahip olan yeni AMD Radeon E6460, tek kart tasarımında çok geniş oranda ölçeklenebilir grafik ve çoklu ortam performansı sunuyor.”

AMD Radeon E6460 grafik işlemcisi, masaüstü bilgisayar düzeyinde grafik ve çoklu ortam özellikleriyle,  muhteşem bir deneyim sunuyor:

  • Gelişmiş 3B grafik motoru ve programlanabilir gölgelendirme mimarisi, Microsoft DirectX® 11 teknolojisi desteğiyle olağanüstü grafikler sağlıyor.
  • Üçüncü nesil birleşik video çözücüsü, H.264, VC-1, MPEG4 ve MPEG2 sıkıştırılmış video akışlarının ikili HD olarak çözülmesine imkan veriyor.
  • Pakette bulunan 512 MB GDDR5 bellek, platform çözümünün toplam ayak izini küçültürken yüksek bant genişliği sunuyor ve sistemin zaman içinde tasarımı ve bakımı için gerekli çabayı azaltıyor.
  • Dijital tabela, gösterge panelleri ve endüstriyel kontrol sistemlerini hedef alan AMD Radeon E6460, sistem tasarımcılarının ekonomiye de önem veren ürünler geliştirebilmesini sağlıyor.
  • Tek sistem tasarımında çok sayıda ürün kategorisi ele alınıyor.  AMD Radeon E6460 işlemcinin BGA paketi, yüksek performansı AMD Radeon E6760’ın altkümesi olduğundan, tasarımcıların her iki işlemci için tek bir sistem geliştirmesine imkan veriyor.
  • AMD Eyefinity teknolojisiyle çoğul ekran desteği sunan AMD Radeon E6460, dört adede kadar bağımsız ekran, HDMI 1.4 stereoskop video ve daha yüksek bağlantı hızı, daha kolay ekran bağlantısı için DisplayPort 1.2’yi destekliyor.
  • AMD Radeon E6460 grafik işlemcinin beş yıl tedarikte bulundurulması planlanıyor.  Özel bir uygulama mühendisliği uzmanları grubu tarafından teknik destek sunuluyor.

AMD Radeon E6460 grafik işlemci, AMD’nin yeni nesil, yüksek performanslı Hızlandırılmış İşlemci (APU) modellerinden bazılarıyla birleştirilerek daha fazla grafik kapasitesi ve paralel işlem gücü sunabiliyor.

AMD’nin Tümleşik Ürünler portföyünün tümü ve ödüllü AMD Tümleşik G Serisi platformu, Boston’da düzenlenen Tümleşik Sistemler Konferansı’nda 801 numaralı standta sergileniyor.

Kaynaklar

  • AMD Radeon E6460 ürün sayfası
  • AMD Tümleşik Çözümler
  • AMD Tümleşik Ürünler web günlüğü
  • Facebook: AMD teknolojisinin hayranı olun