Anasayfa Oyun Sony’nin başı hacker’lar ile dertte

Sony’nin başı hacker’lar ile dertte

Hatırlarsanız PS3 ilk kırıldığında Sony ne yapacağını şaşırmış ve ardı ardına güncellemeler yaparak konsolu tekrar güvenli hale getirmeye çalışmıştı. Fakat firmanın bu bağlamda yaptığı güncellemelerden biri olan 3.55 sürümü de yetenekli kodcuların elinden kurtulamamıştı. Bundan sonra gelen 3.56 sürümü ve akabinde gelen diğer güncellemeler ise hala kırılabilmiş değil.

Bir başka konu ise Firmware güncellemesi yapmayanların yeni oyunları çalıştıramaması. Medal of Honor’la başlayan bu kısıtlama bugün artık neredeyse yeni çıkan bütün oyunlarda mevcut. Şimdiye kadar çoğu oyun, eksi Firmware sürümlerinde çalıştırılmak için farklı yöntemlerle kırılmaktaydı fakat İspanyol geliştiriciler -ya da Hacker’lar diyelim- buna bir son verme niyetinde.

DemonHades adlı grup, yeni yayınlayacakları JFW DH firmware sürümü ile oyuncuların 3.7+ firmware sürümü gerektiren oyunları oynayabileceklerini bildiriyor. İddiaya doğruluk payı katan en önemli etken ise geliştiricilerden JaicraB’ın daha önce PS3’ü hackleme konusundaki somut başarıları.

Grup daha önce de 3.70 ve üstü firmware sürümleriyle birlikte değişen şifreleme anahtarlarının nasıl ele geçirilebileceğini açıklamışlardı. Anlaşılan artık yeni şifreleri tek bilen Sony değil…