Anasayfa Haber YouTube Televizyonculuk Yapmaya Hazırlanıyor!

YouTube Televizyonculuk Yapmaya Hazırlanıyor!

YouTube bir süre önce Next New Networks adlı bir yapımcı firmayı satın almıştı, bu da firmanın sırf kendi kanallarında yayınlanacak özel içerik üretmeye hazırlandığı konusunda dedikoduların çıkmasına sebep olmuştu. Anlaşılan bu fısıltılar çok da asılsız değilmiş, çünkü YouTube gerçekten de bunu yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Ancak sadece kendi yapımlarını değil, başka yapımcı firmaların programlarını da yayınlamayı planlayan YouTube, bunu biraz beklenmedik bir biçimde yapacak gibi görünüyor. İnternet üzerinde video yayını yapan site kıtlığı yok, ancak henüz bunu düzgün kotarabilmek bir sorun. İnsanlar yaşamlarını yayın saatine göre ayarlamaktansa, tersinin olmasını istemeye başladılar. Zaten YouTube’un en çekici yanı da budur, istediğiniz zaman oturup birşeyler izleyebilmek.

Fakat YouTube bu unsuru yeni bir televizyonculuk modeli yaratmakta kullanmak yerine, klasik modeli izlemeyi tercih ediyor gibi görünüyor. Kanallar, programlar, yayın saatleri, yani modern teknolojinin sağladığı esneklik yerine, elli yıl öncesinin teknolojik kısıtlamalarının dikte ettiği bir model! Bu ne kadar başarılı olabilir? Perde arkasında Google adının olması şüphesiz ciddi bir avantaj, ancak defalarca gördük ki tek başına yeterli değil.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…