Anasayfa Haber Eugene Kaspersky “En Güçlü BT Güvenlik Yöneticisi” seçildi

Eugene Kaspersky “En Güçlü BT Güvenlik Yöneticisi” seçildi

İnternet teknolojisi ve dünyanın en büyük teknoloji dergileri yayıncısı SYS-CON Media tarafından yapılan araştırmada güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab CEO’su ve Kurucu Ortağı Eugene Kaspersky’nin “En Güçlü BT Güvenlik Yöneticisi” seçildiğini duyurdu. Eugene Kaspersky araştırmada “En Güçlü Güvenlik Yöneticisi” seçilmesinin yanı sıra “BT Güvenliğin En Etkili 25 İsmi” listesinde de 6. sırada yer aldı.

Araştırmada dünyanın en etkili güvenlik isimlerinden biri seçilen Eugene Kaspersky, ortalama bir etkiye sahip aktif bir internet kullanıcısından 5,035 kat daha fazla listelendi. Yine aynı listede Kaspersky Lab Teknolojiden Sorumlu Başkan Nikolay Grebennikov da ilk 100 isim arasında yer alıyor.

Eugene Kaspersky listede yer alması konusunda şunları söyledi: “BT güvenlik endüstrisinin ve dünyanın en güçlü güvenlik yöneticilerinden biri olarak seçilmek benim için büyük bir onur. Tüm dünyayı BT tehditleri konusunda bilgilendirmek çok önemli. İnsanlar tehditlerin farkında olmalı ve gelecekte karşılaşabilecekleri risklere karşı hazırlıklı olmalı. Günümüzün büyüyen siber suçlarına karşı hepimiz daha eğitimli olmalıyız ve dünya güvenliği için güç birliği yapmalıyız.”

SYS-CON Media tarafından yapılan “BT Güvenliği Konusunda En Etkili İsimler” araştırmasına 140 güvenlik şirketi yöneticisi, 320 blogger ve medya çalışanı, 100 bulut bilişim uzmanı, 30 uzmanlaşmış organizasyonlarda görevli çalışanlar, 20’den fazla hükümet görevlisi, 130’dan fazla bilgi güvenlik yönetici ve 75 Gartner, IDC, Forrester ve ESG gibi şirketlerde endüstri analisti olarak görev alanlar katıldı.

Araştırmada ölçümlemek için kullanılan yayılma gücü ve derinliği pek çok endüstri kategorisinde yapılan  çalışmalar sonucu elde edildi. MPV Formula; Google ve Twitter gibi sitelerdeki takipçi sayısını inceleyerek ulaştığı kitle sayısını belirlerken, kişinin oluşturduğu etki ise blog yazıları, tweetleri ve LinkedIn gruplarına bağlı olarak ölçülüyor.