Anasayfa Haber HTC’nin Başı Bu Uygulamayla Dertte!

HTC’nin Başı Bu Uygulamayla Dertte!

Android cep telefonu modelleriyle popüler olan HTC’nin başı bu uygulama yüzünden dertte…

HTC’nin Android mobil işletim sistemi kullanan telefonlarında keşfedilen bir açık, teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Bu açık sayesinde Android’in “internet” iznini kullanan herhangi bir uygulama akıllı telefondaki özel kullanıcı bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor.

HTC, bu duruma yeni çıkan bir güncellemenin neden olduğunu söylüyor. Adı geçen güncellemenin adı HtcLoggers. Bu araç, telefonların konumlarını, bilgilerini, telefon numaralarını kaydediyor. HTC, güncellemenin yalnız başına kullanıcı bilgilerinde bir tehdit oluşturmadığını da şu sözleriyle anlatıyor; “Sözü geçen iddia ile ilgili devam eden araştırmamızda, bu HTC yazılımının kullanıcıların verilerinde tek başına herhangi bir tehdit oluşturmadığını gördük, ancak kötü niyetli bir üçüncü parti uygulamayla kullanılabilen bir açık bulunuyor.”

Açıklamalarına devam eden HTC, herhangi bir uygulamanın bu açığı kullandığına dair bir delillerinin olmadığını ve konuyla ilgili çalıştıklarını da şu sözleriyle açıklıyor; “Taşıyıcı ortaklarımızla devam eden kısa bir test zamanından sonra yama, kullanıcılara gönderilecektir. Çıktığı anda güncellemeyi telefonunuza derhal yüklemenizi öneriyoruz.”

EVO 4G, EVO 3D, Shift 4G, MyTouch 4G Slide ve Sensation, HTC ‘nin resmi ROM’uyla kullanıldığında bu açıktan etkilenebiliyor. Farklı bir ROM kullananların etkilenmediği aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.