Anasayfa Haber Windows Phone 7’de Dev Güncelleme

Windows Phone 7’de Dev Güncelleme

Windows Phone 7 Mango sürüm güncellemesi

Windows Phone 7 Mango sürüm güncellemesiMicrosoft’un akıllı cep telefonu işletim sistemi Windows Phone 7, Google’ın Android’de yapamadığını yaptı…

Windows Phone 7 için aylardır beklenen büyük güncelleme Windows Phone 7.5 ya da daha bilinen adıyla Mango geçen hafta bazı kullanıcıların telefonlarına otomatik olarak yüklenmeye başlandı. Windows Phone’un blog’unda Microsoft’tan Eric Hautala‘nın yaptığı açıklama, güncelleme sürecinin oldukça iyi gittiğinin sinyallerini veriyor.

“Güncellemeyi yayınladığımız daha ilk saatler içerisinde, tüm ülkelerde, taşıyıcılarda ve neredeyse tüm Windows Phone modellerinde başarılı güncellemelerle karşılaştık. Şimdi ise güncellemenin tıpasını çekiyoruz, Windows Phone 7.5‘i uygun müşterilerimizin yüzde 50’si için indirilebilir kılıyoruz” diyerek yazılı açıklamada bulunan Hautala, tüm Windows Phone 7 kullanıcıları için güncellemeyi açmamalarının sebebini ise şu şekilde açıklıyor; “Çünkü halen daha küçük operatörlerden yükleme verilerini topluyoruz ve analiz ediyoruz. Her şeyin yolunda olduğundan emin olmamız gerekiyor.”

Ayrıca yine Hautala’nın açıklamalarına göre güncelleme tamamen rastgele gelişiyor. Yani herhangi bir ülkenin, taşıyıcının ya da operatörün güncellemede önceliği bulunmuyor. Sonuç olarak aynı anda, aynı mağazadan beraber Windows Phone 7 kullanan telefon aldığınız arkadaşınızın telefonu güncellenirken sizinki güncellenmediyse merak etmeyin; sizin telefonunuz da her an güncellenebilir. Sonuçta pek çok kullanıcı bu en son güncellemenin getirdiği yeniliklerden ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinden memnun olduğunu belirtti.

Bu güncellemenin bir diğer önemli yanı ise marka ve model ayrımı olmaması; bilindiği üzere Android platformunun popülerliğine karşın hangi telefonda, hangi güncellemenin önce çıkacağı belli olmuyor. Microsoft ise bütün Windows 7 telefonları kısa süre zarfında güncellemeyi başarıyor ve platformda bölünmeyi azaltıyor. Elbette bunda henüz Windows 7 destekleyen model sayısının Android destekli model sayısı yanında az olmasının da önemli bir payı var. Bakalım bu iyi başlangıç, modeller çeşitlendikçe aynı şekilde devam edebilecek mi…