Anasayfa Haber Akıllı Telefonda Kim Önde?

Akıllı Telefonda Kim Önde?

Akıllı cep telefonları arasındaki rekabet asla durulmuyor. İşte en büyük markaların başarıları ve başarısızlıkları gözler önünde…

ComScore’un yeni yayınladığı rakamlar, Birleşmiş Devletler’deki akıllı telefon oranlarını gözler önüne seriyor. Bu yılın Mayıs ve Ağustos ayları arasındaki değişimi gösteren tabloda Google, Android işletim sistemiyle kullanıcısını arttırmış ve oranını yüzde 38.1’den 43.7’ye yükseltmiş durumda. Android’i izleyen işletim sistemi ise tabii ki Apple’ın iPhone’larını çalıştıran iOS. iPhone işletim sistemi oranını yüzde 0.7 oranında yükselterek yüzde 26.7’den 27.3’e yükseltmiş.

Özellikle Birleşmiş Devletler’de kan kaybetmeye devam eden firmalardan biri ise RIM, Mayıs ayında yüzde 24.7 olan firmanın Ağustos ayı oranı yüzde 19.7. RIM’le beraber çok düşük oranlara gerileyen Symbian’ın Ağustos ayı oranı yüzde 1.8. Microsoft ise yüzde 5.7’le ile Ağustos ayında dördüncü sırada yer alıyor.
Konu üretime geldiğinde ise dengeler biraz daha değişiyor. Android işletim sisteminin gücünü arkasına alan Samsung hem akıllı telefon hem de cep telefonu üretimiyle lider durumda. Samsung’u yüzde 21 ile LG, yüzde 14 ile Motorola izliyor. Apple ise yüzde 9.8 ile dördüncü sırada.