Anasayfa Haber Facebook’tan iPad uygulaması

Facebook’tan iPad uygulaması

350 milyondan fazla aktif mobil kullanıcısı olan Facebook,  yeni mobil web (HTML 5) sayfasını ve Apple’ın iOS işletim sistemi kullanan iPhone, iPad ve iPod Touch ürünleri için geliştirdiği yeni uygulamasını devreye soktu. Yeni sayfa ve uygulamalar Facebook kullanıcılarının mobil cihazlar üzerinden Facebook oyun ve uygulamalarının tümüne ulaşmalarına ve kullanmalarına da olanak tanıyor.

Facebook’un yeni mobil sayfası ve iPad’lerde de kullanılabilecek şekilde yeniden tasarlanan iOS uygulaması hem kullanıcılara hem de geliştiricilere önemli faydalar sağlıyor. Uygulamayla birlikte arayüzler; Profiller, Arkadaşlar, Fotoğraflar, Gruplar, Mesajlar, Etkinlikler ve Yer Hizmetleri gibi birçok özelliğe ulaşımı optimize edecek şekilde yeniden tasarlandı. Örneğin, yeni uygulamayla Facebook fotoğraflarını iPad’de tam ekran modunda görüntülemek ya da Airplay cihazlarıyla televizyonda Facebook fotoğraflarını veya videolarını izlemek mümkün.

Facebook’un sosyal paylaşımları mobil platform ile genişletmesi ve Haber Kaynağı, İstekler, Bildirimler ve Yer İşaretleri gibi -oyun uygulamaları pazarını dönüştüren- kanalların mobil platforma da kayması, uygulama geliştiricilerine yeni bir alan sunuyor.

Uygulamanın geliştirilmesi için Facebook’un zamanında PS3 ve iPhone’u hack’leyen George “geohot” Hotz’ı da işe aldığı dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı. Hotz uygulamanın geliştirilmesinde aktif rol aldı mı bilmiyoruz fakat eğer aldıysa bilgilerinizin Facebook sunucularına çok daha güvenli bir biçimde iletildiği kesin.