Anasayfa Haber General Motors’dan Yeni Elektrikli Araç!

General Motors’dan Yeni Elektrikli Araç!

Benzin fiyatlarının pahalılığı, yer küredeki petrol kaynaklarının hızla tükenmesi ve arama maliyetlerinin çokluğu artık üreticilerin rotasını elektrik enerjisine doğru iyice döndürmeye başladı. General Motors, Avrupa’da ve Asya’da satmakta olduğu Spark marka mini otomobillere 2013’te elektrikli bir model de eklemeye hazırlanıyor. Firmanın amacı 2012‘de otomobili Birleşik Devletler’de satışa sunmak ve daha sonra 2013’te A123 Systems’in geliştirdiği bataryalarla elektrikli bir modeli piyasaya sürmek.

Elektrik motorlar şimdilik kullanıcılarına tek bir şarjda gidebilecekleri düşük mesafeler sunabiliyor. Örneğin Chevrolet Volt, tek bir şarjda 64 km yol alabilirken şarjı bittiğinde bu sefer benzinle çalışan motor devreye giriyor. Kullanıcıları yolda bırakmadığı için bir sorun teşkil etmese de bu durum maliyeti oldukça arttırıyor.

General Motors, Spark’la Avrupa ve Asya’daki şehirleri hedef alıyor. Arabalarını sık sık şarj edebilecek ve nispeten metropollerde yaşamayan insanlar için elektrikli araçlar hem kullanışlı hem de çevre dostu bir hal alıyor. Ayrıca firma Volt’ta kullandığından daha farklı bir batarya kullanarak aracın etkinliğini arttırmak istiyor. Volt’ta kullanılan ve LG Chem tarafından yapılan bataryarların yerini, bu sefer A123 Systems’in ürettiği ve lityum demir fosfattan yapılan lityum-iyon bataryalar alıyor.

Firmanın Spark’tan ne kadar üreteceği ve ne kadar ücretten satışa çıkaracağı şimdilik gizemini koruyor.