Anasayfa Haber Yeni Bir Tür Dizüstü: ASUS Zenbook

Yeni Bir Tür Dizüstü: ASUS Zenbook

Güç ve zarafetin mükemmel uyumunu yansıtan, ultra taşınabilir ASUS ZENBOOK, ASUS Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih tarafından tanıtıldı.

ASUS Başkanı Jonney Shih, Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü Tom Kilroy ile birlikte New York’taki global tanıtım etkinliğinde uzun süredir beklenen, sanat eseri bir tasarım ve inanılmaz performansa sahip ZENBOOK™’u tanıttı. “Ultra Çağı” lansmanı, Taiwan Cloud Gate Dans Tiyatrosunun performans sanatçıları tarafından gerçekleştirilen yalın ve huzur veren Moon Water dansı ile başladı. Bu performans, aslında ZENBOOK™’un performanstan ödün verilmeden gerçekleşen zevkli ve estetik tasarımına da gönderme yapıyor. Ultrabook, zarafet ve gücü mükemmellikle dengeleyen yeni bir çağ başlatıyor.

Shih, ASUS’un AR-GE ekibinin ZENBOOK™ tasarım aşamasında 4 inanılmaz ilkeyi kendilerine prensip edindiğini belirtiyor; sade tasarım, rakipsiz performans, çevreci olması ve sınırları belirleyen ses düzeyi…

Sade Tasarım: ASUS, ZENBOOK™’un görüntüsünde teknoloji ve sanatı harmanlandığı görülüyor. Gümüş dış paneli ve merkezinde yer alan ışık halesiyle duyuları heyecanlandıran tasarımını sergiliyor. Kalınlığı ön kısımda 11mm, arka kısımda ise 35mm olan ZENBOOK™’un dış hatlarındaki zariflik, onu sınıfında en ince Ultrabook haline getiriyor.

Rakipsiz Performans: ZENBOOK™ “instant-on” özelliği ile sisteme iki saniye içinde dönüş yaparken, 2 hafta gibi normal standartlara göre 4 kat daha uzun stand-by süresi ile dikkat çekiyor. ZENBOOK™,ince yapılı ve şık olmasına rağmen etkileyici ve teknolojiden ödün vermeyen donanımıyla da göz dolduruyor.

Mobil kullanım için optimize edilmiş 2. Nesil Intel® Core™ işlemci, SATA revizyonlu 3.0 SSD depolama birimi, Bluetooth™ V4.0 ve USB 3.0 kullanılan ZENBOOK™, USB Charger+ teknolojisi ile USB’den şarj olan mobil cihazları USB 3.0 portundan, PC kapalıyken de şarj edebiliyor.

ASUS tasarımcıları tüm bu mevcut teknolojileri yerleştirebilmek için eşsiz bir bakır fin tasarımı ile V şeklinde kanal kullanarak özel soğutma teknolojisi tasarladılar. ZENBOOK™ batarya ömrü % 5’in altına düştüğünde veri kaybını engellemek için tüm dosyaları kaydetme özelliğine sahip.


İnanılmaz Ç
evreci: Daha az enerji tüketen ZENBOOK™’un kullanıcıları, aynı zamanda ASUS patentli Super Hybrid Engine II teknolojisini kullanarak, pil ömrünü akıllıca koruyor ve diğer UltraBook tasarımlarına göre %25 daha fazla pil ömrü sağlıyor.

Üstün Ses Performansı: Bu ultrabook’u sadece çalışmak için değil aynı zamanda eğlence içinde kullanabilmesini sağlayan özellikleri bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, ASUS N serisi notebooklarında kullandığı SonicMaster ses teknolojisini ZENBOOK™’ta da kullanıyor. ASUS Golden Ear takımının donanım ve yazılımı ile optimize edilen SonicMaster ses teknolojisi çok geniş bir ses sistemi oluştururken, kullanıldığı alana pürüzsüz bir ses aktarımı sağlıyor.

Lider Teknoloji Ortaklığı

ASUS’un çığır açan başyapıtına inanılmaz işlemcileri ile destek olan Intel’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Grubu Genel Müdürü Tom Kilroy,“Ultrabook kişisel bilgisayarda temel bir dönüşüm oluşturmaktadır ve ASUS ZENBOOK™ bunun canlı bir kanıtıdır. ZENBOOK™, Intel’in 2. nesil Intel Core i7 ve Core i5 işlemcilerin muhteşem performansını, ASUS’un inanılmaz inceliğiyle birleştirmiştir. Güvenlik, hızlı tepki verme ve diğer tüm heyecan verici özellikleri ile kusursuz ve tatmin edici bir bilgisayar deneyimi yaşama konusunda kullanıcıya söz vermektedir.”

Özellikler

 

Tüm Modeller

UX21E-DH52

UX21E-DH71

UX31E-DH52

UX31E-DH53

UX31E-DH72

İşlemci

Intel Core i5-2467M

Intel Core i7-2677M

Intel Core i5-2557M

Intel Core i7-2677M

İşletim Sistemi

Windows® 7 Home Premium – 64bit

Ekran

11.6 “ HD (1366*768)

13.3″ HD+ (1600*900)

Bellek

4GB DDR3

Depolama

SATA Revision 3.0 128GB SSD

SATA Revision 3.0 256GB

Kablosuz Bağlantı

WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth™ V4.0

Pil Ömrü (Öngörülen)

35W (5+ saat) Standby Süresi:1 Hafta

50W (7+saat) Standby Süresi: 2 Hafta

Kamera

Digital 0.3M Pixel

Ses

Bang and Olfusen ICEpower® ve ASUS SonicMasterTechnolojisi ile HD Ses

Hoparlör

Bang and Olfusen ICEpower® teknolojisi ile tasarlanmış Stereo hoparlörler

Arayüzler

1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio/mic
1x microHDMI, 1xminiVGA

1x USB2.0, 1x USB3.0, 1x audio mic combo
1x microHDMI, 1xminiVGA, 1x SD Kart Okuyucu

Boyutlar / Ağırlık

11mm Ön kısım, 35mm arka

11.7″ x 7.7″ x 0.11-0.67″ (1.1kg)

11mm ön kısım, 35mm arka

12.8” x 8.8” x 0.11“-0.67” (1.29kg)

Aksesuarlar

Özel ASUS Kılıfı

Öngörülen Satış Fiyatı (USA)

$999

$1,199

$1,099

$1,349

$1,449

 

Ürün özellikleri ve şartları önceden haber verilmeden değişebilir. Detaylar için www.asus.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.

[scrollGallery id=17]