Anasayfa Haber Android 4.0’da Hangi Özellikler Yeni! Hızlı Bir Bakış…

Android 4.0’da Hangi Özellikler Yeni! Hızlı Bir Bakış…

Google, Android işletim sisteminin yeni sürümü 4.0’ı diğer adıyla Ice Cream Sandwich’i tanıttı. Galaxy Nexus’un kullandığı işletim sisteminde yeni hangi özellikler var gelin hep beraber kısaca üzerinden geçelim.

Roboto: Daha önceki yazı tipini değiştiren Android geliştiricileri Roboto ile arayüze yeni bir soluk getiriyor.

Arka Plan Kontrolleri: Ekranda var olan Android tuşları tam ekran ya da geniş ekran bir video izlediğinizde daha zekice ortadan kayboluyorlar.

Esnek Widget’lar: Android 4.0’la beraber telefonunuza gelen widget’ların boyutları önceki sürümlerinkine oranla daha çok değiştirilebilir. Ayrıca widget’ların artık uygulama dosyasında kendilerine özel bir bölümü bulunuyor.

Dosyalar: Artık uygulamaları ya da bağlantılarınızı üst üste sürükleyip bıraktığınızda kendilerine özel ve üzerinde değişiklik yapılabilir dosyalar oluşuyor.

Sık Kullanılanlar Tablası: Daha kolay ve rahat erişim için artık sık kullandığınız uygulamalarınızı ve dosyaları “sık kullanılanlar tablası” adı verilen özel bir bölüme yerleştirebiliyorsunuz.

Ekran Görüntüsü Almak: Artık açma-kapama düğmesine basılı tutarak ekran görüntüsü alabiliyorsunuz.

Bilgilendirme: Artık bilgilendirme mesajlarını sağa veya sola yapacağınız küçük bir dokunmatik hareketle ekranınızdan yok edebilirsiniz.

Geliştirilmiş Kopyala ve Yapıştır: Artık büyük yazılarda rahatça hareket edebildiğiniz için kopyalama ve yapıştırma işlemleri kolaylaştırılmış.

Yüz Kiliti: Ice Cream Sandwich’le beraber artık yalnızca kameraya bakarak telefonunuzun tuş kilidini açabiliyorsunuz.

Geliştirilmiş, Konuşmadan Yazıya Geçiş: Artık konuşmalarınızın yazıya geçişi daha akıllı bir hal almış. Android 4.0’la daha az zaman harcayan bu özellik ayrıca daha da doğru sonuçlar veriyor.

Tarayıcı: İşletim sistemiyle beraber gelen tarayıcıya eklenen özellikler sayesinde artık en fazla 16 tane tab açabiliyorsunuz. Ayrıca internet sayfalarını çevrim dışıyken görüntüleyebilmek için kaydedebiliyor ve sitelerin masaüstü görüntülerini hemen tek bir tuşla görüntüleyebiliyorsunuz.

Gmail: E-posta hizmetinde el hareketleriyle e-postalar arasında geçiş yapabiliyor ve ekranın en altında bulunan içerik çubuğundan e-postalarını gözlemleyebiliyorsunuz.

Arkadaşlar Uygulaması: Bu uygulama sayesinde telefon kullanıcısının kendi profili bulunuyor ve bağlantılarının detayları da Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal ağlardan sağlanıyor. Kullanıcı sık kullandığı kişileri ana ekrana ya da oradaki dosyalara yerleştirebiliyor.

Takvim: Yeni arayüzüyle beraber Android 4.0’la tüm detayları görebilmeniz için yeni bir yaklaştırma özelliği getirilmiş.

Veri Kullanımı: Kullanıcılar artık hangi uygulamanın ne kadar çok veri kullandığını görebiliyor ve buna göre o uygulamanın veri kullanımını kısıtlayabiliyor.

Kamera: En çok yenilik eklenen özelliklerden biri de kamera. Geliştirilmiş otomatik odaklama, Google+ ya da Facebook’a fotoğraf yükleyebilmek için diğer uygulamalarla geliştirilmiş bağlantı, görüntü dengeleme, yüz tanıma, panorama gibi özellikler Ice Cream Sandwich’in kameraya eklediği yeni özelliklerden.

Android Beam: NFC’nin güçlendirdiği ve güvenli yeni bir paylaşım platformu.

[imagebrowser id=15]