Anasayfa Haber AMD Google’ı mı, Microsoft’u mu Seçecek?

AMD Google’ı mı, Microsoft’u mu Seçecek?

AMD, Google Market’te yaklaşık 200 bin adet bulunan Android uygulamasını Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlara getirme niyetinde. Donanım firması bunun için Rosen Sharma tarafından kurulan ve yazılım geliştiren firma BlueStacks’a yatırım yaptı.

Tanıtımı geçtiğimiz gün yapan AMD, BlueStacks’ın Android uygulamalarını Windows tabanlı cihazlarda tam ekran ve hızlı bir şekilde çalıştırabileceği çözümü tanıttı. AMD donanımına sahip tablet cihazlarda ve dizüstlerinde işe yarayacak olan BlueStacks Uygulama Oynatıcı için AMD Fusion Programı yardımcı başkanı Manju Hegde şunları söyledi; “BlueStacks, Android mobil uygulamaları daha geniş bir bilgisayar ekosistemiyle birleştirerek bu uygulamaların ödüllü APU platformalarımızda daha iyi çalışmasını sağlayan ileri görüşlü bir yazılım firması.”

AMD, Fusion Yatırım programıyla BlueStacks gibi gelişmekte olan firmalara yatırım yapmaya devam ediyor. Bu da AMD’nin geleceği hala Microsoft ve Windows üzerine kurulu gördüğünü gösteriyor. Android üzerine yatırım yapmak yerine, Android’in gücünü Microsoft’un halen geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Windows 8’e taşıma amacı taşıyan bu projeler, gelecekte AMD işlemcilerini ve grafik çiplerini Android tabanlı tabletlerden ve cep telefonlarından ziyade Windows kullanan donanım ürünlerinde göreceğimizin de bir göstergesi olarak algılanabilir.