Anasayfa Haber Facebook’ta Profilim Yok Sanmayın!

Facebook’ta Profilim Yok Sanmayın!

Facebook
Facebook

Siz Facebook profili açmayarak gizli kaldığınızı sanarken bakın Facebook arka planda gizlice neler neler yapıyor…

Facebook’ta üyeliğiniz yok diye dünyanın en büyük sosyal ağının sizin hakkında bilgisi olmadığını sanmayın. Europe Versus Facebook’un ortaya attığı bir iddiaya göre Facebook, kullanıcısı olmayan insanların bile bilgilerini, senkronize edilen telefonlardan, e-posta sağlayıcılarından, hızlı mesaj konuşmalarından ve daha da fazlasından topluyor.İddialara göre bu şekilde sosyal ağ, kayıtlı kullanıcı olmasanız bile size ait bir profili gizli olarak saklıyor.

Şikayet satırlarında Facebook’un yaptığı bu işlemler şu şekilde anlatılıyor; Facebook kullanıcıların ve kullanıcı olmayanların e-posta adreslerini, isimlerini, telefon numaralarını, adreslerini ve iş bilgilerini topluyor. Bu bilgilerin içerisinde politik görüşler, dini ve felsefi inanışlar ve cinsel tercihler de bulunabilir. Facebook İrlanda’da bu bilgiler kullanıcıları ve kullanıcı olmayanları bilgileri vermeye teşvik ederek yapılıyor(Örneğin telefonların senkronize edilmesi, e-posta sağlayıcılarından kişisel bilgilerin alınması, hızlı mesajlaşma hizmetlerinden bilgilerin toplanması, arkadaşlara davet göndermek veya Facebook’ta birilerini arayarak arama kriterlerini kaydetmek gibi). Hatta Facebook’ta sayfası olan reklam amaçlı kullanıcıların sayfalarında müşterilerinin e-postalarını siteye vermek gibi bir seçenek bulunuyor.

Facebook İrlanda’nın önümüzdeki hafta içerisinde yetkililer tarafından incelenmesi bekleniyor. Eğer bu iddialar kanıtlanırsa sosyal ağ devinin başı büyük belaya girecek demektir.