Anasayfa Haber iPhone 4S’in Apple’a Maliyeti Kaç Dolar?

iPhone 4S’in Apple’a Maliyeti Kaç Dolar?

iPhone 4S
Yeni iPhone 4S

Apple’ın ünlü telefonu iPhone’un son sürümü 4S’in parça parça maliyeti ortaya çıktı. İşte ekranıyla, işlemcisiyle iPhone 4S’in maliyet anatomisi…

Bugünlerde en çok konuşulan akıllı telefon şüphesiz iPhone 4S. Dünyanın en havalı telefonları arasında zirvede gösterilen ve mağazaların önünde kuyruklar oluşmasına neden olan iPhone 4S’in Apple’a ne kadara mal olduğunu biliyor musunuz? IHS iSuppli tarafından belirlenen sayılara göre, dışardan neredeyse aynı görünen iPhone 4 ve iPhone 4S’in donanımındaki farklılardan en büyüğü dünyadaki farklı kablosuz sistemlerde çalışabilmesi. Bunun dışında yeni akıllı telefonda Samsung Electronics’in aksine Hynix NAND Flash bellek bulunuyor.

Gelelim telefon içerisindeki donanımların fiyatlarına. iPhone 4S’i özel yapan kablosuz parçalar 23.54 dolarla telefondaki en pahalı donanım parçası. Daha sonra ise 23 dolarla 3.5 inç’lik ekran geliyor. Dokunmatik ekran 14 dolarken 8 megapiksellik kameranın Apple’a maliyeti 17.60 dolar. Tabii iPhone 4S’inizin hafızası da fiyatta değişikliklerin olmasına neden oluyor. 16 GB hafıza 19.20, 32GB 38.40 ve 64GB’lık hafıza da 76.80 dolara Apple’a mal olan diğer parçalardan. Qualcomm’un işlemcisinin fiyatı ise 15 dolar.

5.90 dolarlık batarya gibi diğer parçalar da toplandığında bir iPhone 4S’in maliyetinin 196 dolar olduğunu görebiliyoruz. Tabii 32GB model 207 dolarken 64GB’lık model de 245 dolara geliyor. Elbette bütün bu maliyetlerin parça maliyetler olduğunu, ARGE ve reklam gibi şirket masraflarını içermediğini de belirtmekte fayda var.