Anasayfa Oyun Call of Duty ve Battlefield Savaşını Kim Kazanacak?

Call of Duty ve Battlefield Savaşını Kim Kazanacak?

Birbirinden sağlam iki oyun karşı karşıya geliyor! Milyonlarla ifade edilen satışlara ulaşan bu iki serinin son oyunları karşı karşıya geldiğinde kim daha büyük? İşte cevabı…

İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan oyunların piyasada bolca göründüğü zamanlarda bir oyun, diğerlerinden hem hikayesi hem çoklu oyuncu seçeneği, hem de durmak bilmeyen aksiyonuyla sıyrıldı. Oyun severlerin hiç yabancı olmadığı bu isim tabii ki Call of Duty ve serinin tekdüzeleştiği günlerde İkinci Dünya Savaşı konseptinden çıkan, oyuncuları şaşırtıp seriyi hiç olmadığı kadar başarılı kılan oyun ise Modern Warfar oldu.

İlk oyunun çıkışından bu yana Call of Duty serisi kırdığı rekorlarla FPS ve savaş denilince akla gelen oyun oldu. Ancak bugünlerde bu serinin karşısında ciddi bir rakip var; o da Battlefield 3’ten başkası değil! Battlefield serisi günümüzün en ünlü çok oyunculu savaş oyunu; oyuncular bu oyunu aldıklarında bir sonraki oyun çıkana kadar oynayacaklarını biliyorlar. Call of Duty: Modern Warfare serisinin takipçileri ise muhteşem bir tek kişilik senaryonun sonunda, zengin ve etkileyici bir multiplayer tecrübesi ile çok uzun süre eğleneceklerinin farkındalar. Haliyle her iki oyun da bu başarıyı satışlarında görüyor.

Neredeyse aynı zamanda çıkacak olan Modern Warfare 3 ve Battlefield 3’ün satışlarda galibin kim olacağı da çok merak ediliyor. Morgan Securities’den Michael Pachter, iki oyunun 2011’de toplamda 1,4 milyar dolar satacağını düşünüyor. Pachter’a göre; MW 3 2011’de 16 milyon ve 2012’nin başında da 8 milyon satacak. Battlefield 3 ise bu yıl 8 milyon adet ve 2012 başında 2 milyon adet satacak.

İki büyük seri arasındaki savaşın galibinin ise oyun satışları devam ederken çoklu oyuncu ortamlarında ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Ancak iki seri birbiriyle daha iyi olmak için yarışa dursun bu savaşın galibi de oyun severler olacaktır.