Anasayfa Haber Video: Akıllı Cep Telefonları Nasıl Üretiliyor?

Video: Akıllı Cep Telefonları Nasıl Üretiliyor?

Yeni nesil akıllı cep telefonları nasıl üretiliyor? Bu videoda kendi gözlerinizle, adım adım Nokia N9’un imalatını görün…

Günümüzün akıllı cep telefonları güçlü işlemcilere, grafik çiplerine, son derece hassas dokunmatik ekranlara ve yüksek çözünürlüklü kameralara sahipler. Artık netbookları geçen hızda işlemcileriyle, yakında dizüstü bilgisayarların gücüne yaklaşacak seviyelere gelen cep telefonları son derece kompakt yapılara sahipler.

Apple iPhone serisinde bataryayı çıkartmak bile mümkün değil. Öte yandan Samsung ve HTC gibi markaların üst düzey telefonları, bataryalarının çıkartılabilmesi haricinde çok da farklı değiller. Bu telefonları açmak gerçekten cesaret istiyor çünkü geri toplamak tam bir kabus demek. Peki bu kadar hassas parçalar, yüksek teknoloji özellikler nasıl oluyor da o kasanın içerisine sığıyor? Bu cep telefonları nasıl üretiliyor? İşte bu soruyu cevaplayan, son derece aydınlatıcı bir videoyu sizlerle paylaşıyoruz.

Nokia’nın Linux temelli MeeGo işletim sistemi kullanan ve küçük bir kesimin ilgisini çeken akıllı cep telefonu N9’un üretim bandında kasası nasıl şekilleniyor, parçaları nasıl bir araya getiriliyor görüntülendi. Nokia artık Windows Phone 7 işletim sistemi kullanan cep telefonları tasarlayıp üretmeye odaklandı, ancak üretim bandında akıllı cep telefonlarının ortaya çıkışı değişmedi.