Anasayfa Oyun Grand Theft Auto V’ten İlk Detaylar

Grand Theft Auto V’ten İlk Detaylar

Grand Theft Auto serisi bırakın her yeni oyunu, her yeni çıkan ek görevleriyle bile oyun severleri heyecanlandırabiliyor. Bunun bir diğer kanıtını da bugünlerde gördük. Rockstar’ın GTA V’in fragmanının Kasım ayında çıkacağını bir anda açıklaması forumlarda ve oyun sitelerinde bomba etkisi yarattı. Peki ama bu açıklama dışında neler ortaya çıktı? İşte bu haberimizde ilk bilgi kırıntılarını ve gerçeklik ihtimali yüksek söylentileri bir araya getirdik.

Bu dedikodulardan biri, artık oyunun hikayesinin kurgu bir şehir üzerinde değil de, gerçek bir şehirde yaşanacağı. Yine bazı dedikodular bu şehrin Los Angeles olduğunu söylüyor. Oyunu geliştiren RockStar Games’e yakın bir kaynaktan yayılan bilgiye göre; serinin yeni oyununda tek bir kişiyi yönetmeyeceğiz. Oyunda yönlendirilebilecek birden fazla karakter olacak. Serinin hayranlarının en büyük ortak isteklerinden biri de artık oyunda lisans hakkı alınmış araçları görebilmek. Pek çok oyuncu oyundaki otomobillerin gerçek dünyadaki markaları taşımasını istiyor ve RockStar Games’e bu isteği aktarıyor.

Değişmeyeceğinden emin olabileceğimiz bir GTA özelliği oyunun içerisinde dinlediğimiz radyolar ve bu radyoların özenle seçilmiş enfes parça listeleri olacak. Oyuncuları yine sayısız parça bekliyor; oyunun müziklerinden bir parça duymak için elbette ilk fragmanı beklememiz gerekiyor.

Tabii ki gerçek bir şehirde gerçek dükkanları yağmalamak ve insanları ezmek seriyi sevenlerin hoşuna gitse de beraberinde getirebileceği tepkileri de merak ediyoruz. GTA serisi gerçek olmayan isimler ve mekanlarla bile oyunlara yabancı kesimde “şiddet” yüzünden eleştirilmişti.