Anasayfa Haber BlackBerry için Kabus Gibi Bir Ay!

BlackBerry için Kabus Gibi Bir Ay!

BlackBerry ile tanınan RIM’den bir erteleme haberi daha geldi. İşte BlackBerry’nin en büyük sıkıntıları…

Blackberry telefonlarıyla bir zamanlar piyasayı Apple’ın iPhone’uyla beraber sallayan RIM ,son bir buçuk iki yıldır zaten kötü bir dönem geçiriyordu. Ancak RIM için Ekim ayı belki de şirketin tarihindeki en kötü aylardan biri.

Öncelikle internetten hizmet veren birçok özelliğin Blackberry telefonlarda aksaması bu ayın başında kötü haberlerin aslında bir bakıma habercisi olmuş. Blackberry, kullanıcılarının gönlünü alabilmek için bu duruma özel bedava birkaç uygulama sunmuştu. Daha sonra ise iPhone 4S’in çıkışı Blackberry telefonlarını değiştirmek isteyen kullanıcılar için büyük ve cazip bir seçenek haline geldi. Sadece iPhone mu? Samsung’un güçlenen Galaxy serisi ve HTC’nin yepyeni modelleri, Nokia’nın Windows Phone 7‘yi benimsemeye başlaması ve bu işletim sisteminin de yükselişi söz konusuyken RIM gerçekten sıkıntılı günler yaşıyor.

Son kötü haberse zaten piyasaya çıktığından bu yana beklenen etkiyi yapamayan Blacberry Playbook için geldi. Firma tabletin işletim sistemini 2.0’a yükseltecek güncellemeyi yılbaşında hizmete sunacağını söylemişti. Ancak firmanın resmi blog’unda yazılanlara göre bu çıkış tarihi de 2012’nin Şubat ayına ertelendi.

RIM şu an için Android ve iOS cihazların gerisinde kalmış gibi görünüyor. Büyük firma için aslında en kötü haber bu firmaların arkasında kalmış olması değil, öne geçmek veya en azından rekabet edebilmek için ne yapabileceğini bilemiyor olması gibi görünüyor.