Anasayfa Haber Hacker’lar Uydu Ele Geçirdi!

Hacker’lar Uydu Ele Geçirdi!

Marifetli hackerlar bu sefer bir internet sitesi değil, yörüngedeki uyduları ele geçirdiler! İşte ABD’yi titreten olayların arkasındaki gerçek…

İşinin ehli hackerların tek hedefi internet siteleri değil. Bunu kanıtlayan bir açıklama da Birleşik Devletler’in Çin Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu’nundan geldi. Komisyonun açıklamalarına göre, Birleşik Devletler’e ait iki adet uydu 2007 ve 2008 yıllarında hackerlar tarafından bir süreliğine ele geçirildi.

Söz konusu uyduların isimleri Landsat-7 ve Terra AM-1. Bu uyduların görevi ise iklim ve topoğrafyaları gözlemlemek. NASA tarafından kontrol edilen uydu Landsat-7’de 2007 yılının Ekim ayında ve 2008 yılının Temmuz ayında 12 dakikalık kesintiler yaşandı. Terra AM-1’de ise 2008 yılının Haziran ayında 2, Ekim ayında ise 9 dakikalık kesintiler gözlemlendi. Rapora göre; özellikle Terra AM-1 uydusu tamamen ele geçirildi ancak kontrolü ele alan hacker’lar uyduyla ilgili hiçbir şeyi kullanmadı.

Bu şekildeki uydulara yapılan hacker saldırılarının oldukça ciddi olduğunu ve daha etkili uyduların farklı amaçlarda kullanılabileceğini hatırlamak gerekiyor. Hacker’lar özellikle tam kontrolü ele geçirdikten sonra uyduya zarar verebilir ve hatta düşmesine yol açabilir.

Hacker’ların uydulara ulaşmak için Norveç’teki Svalbard Uydu İstasyonu‘nu kullandığı kanıtlansa da, rapora göre saldırıların arkasında Çin bulunuyor. Tabii bu iddianın geçerliliği de kanıtların azlığı nedeniyle şüpheyle karşılanabilir.