Anasayfa Haber HP’den PC Bölümü İçin Son Açıklama Geldi!

HP’den PC Bölümü İçin Son Açıklama Geldi!

HP PC’lerin kaderi sonunda kesin olarak belirlendi. İşte HP CEO’sundan gelen en son resmi açıklama…

HP’nin birkaç aydır PC bölümünü satacağı konuşuluyordu. Hatta birkaç firmanın HP’yle bu bölümü satın almak için görüşmelerde olduğu dedikoduları da zaman zaman haber başlıklarını süslemişti. Ancak HP’nin CEO’su Meg Whitman’dan gelen açıklama, HP’nin PC bölümünün de içerisinde olduğu PSG’yi satın almak isteyen firmaları hayal kırıklığına uğratacak cinsten.

Bugün eskisinden daha güçlü olduklarını belirten Whitman konuyla ilgili açıklamalarını şu sözleriyle dile getirdi; “PSG’yi(Kişisel Sistem Grup) satmayı stratejik, finansal ve işlevsel olarak HP olarak objektif bir şekilde değerlendirdik. Analizlerimizden sonra PSG’yi HP’nin içerisinde tutmanın müşterilerimiz, ortaklarımız, çalışanlarımız için en iyisi olduğuna karar verdik. HP kendini PSG’ye vermiştir ve birlikte daha güçlüyüz. Verilerden hareketle yapılan değerlendirme tedarik zinciri, bilgi işlem ve satın alma gibi önemli operasyonlarda oluşan etkileşimin derinliğini ortaya çıkardı. Bu, ayrıca PSG’nin, HP çözüm portföyüne ve toplam marka değerine ne kadar katkıda bulunduğunu da ayrıntılı olarak belirledi ve bu birimleri şirket bünyesinde oluşturmanın, satmaya oranla daha yararlı olduğunu gösterdi.”

HP ürünlerini seven PC kullanıcılarının özellikle sevineceği bu açıklama umarız firmanın bu bölüme yapacağı yatırımlarla da olumlu yönde devam edecektir.