Anasayfa Haber Lenovo’dan Kafa Karıştıran Telefon!

Lenovo’dan Kafa Karıştıran Telefon!

Lenovo’nun LePhone S2 akıllı telefonunun, Android 2.3.4 işletim sisteminin biraz daha değiştirilmiş bir sürümünü kullandığı biliniyordu. Ancak internete sızan bir fotoğraftaki Windows Phone işletim sistemiyle çalışan ve LePhone S2’ye oldukça benzeyen telefon kafaları karıştırdı.

1GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255 çipin güçlendirdiği, 480 x 800 ekran çözünürlüğü ve 720p görüntü kaydetme özelliği olan 8 megapiksel kameraya sahip LePhone S2’nin bu sürümünün yalnızca Çin piyasası için olabileceği düşünülüyor. Facebook ve Twitter’a güçlü bağlantıları olan Windows Phone için Çin piyasasına girmek güç. Bu sorunun sebebi ise tabii ki Facebook ve Twitter gibi sitelerin Çin’de yasaklı olması. Yani fotoğrafınızı görmekte olduğunuz telefon belki de Çin’in kurallarına uyan ve Çinli kullanıcıların gönlünü fethedebilecek bir Windows Phone – Lenovo iş birliğinin ürünü olabilir. Elbette tamamen sahte de olabilir, zira fotoğrafın son derece bulanık olduğu görülüyor.

Bildiğiniz gibi Windows Phone için uygulamaların satıldığı Windows Phone Marketplace de Çin’deki yasaklardan nasibini Ağustos ayında almıştı. Bakalım Microsoft bu kez Lenovo’yla beraber Çin’in kapılarından içeri girerek orada kalmayı başarabilecek mi?