Anasayfa Haber Samsung’dan Esnek Ekran!

Samsung’dan Esnek Ekran!

Akıllı telefon ve tablet teknolojisinde gelecek esneyebilen cihazlara doğru kayıyor gibi görünüyor. Nokia’nın prototip halindeki cihazı “Nokia Kinetic Device” tanıtıldıktan sonra Samsung da esneyebilen ekranını tanıttı.

Nokia’nın gösterilen prototipi dikey ve yatay yönlerde esneyebiliyor. Bu yalnızca basit bir esneme hareketi de değil ayrıca kendinize doğru ekranı büktüğünüzde, ekrandaki seçeneklerden seçim yapabiliyorsunuz. Müzik dinlerken de ekranı farklı yönlerde bükerek müziğin çalmasını durdurabiliyor, yeniden başlatabiliyor ve hatta bir sonraki şarkıya geçebiliyorsunuz. Nokia, cihazda ne gibi maddeler kullandığını ise açıklamaktan şimdilik çekiniyor.

Nokia’nın bu açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra Samsung da esneyebilen cihazlarla ilgili planlarını açıkladı. Samsung konuşmacısı teknoloji hakkında pek, hatta hiç, detaya girmezken yeni teknolojinin 2012’de piyasada olmasını beklediklerini söyledi. İlk önce akıllı telefonlara daha sonra da tabletlere gelecek olan teknoloji, cihazların görünüm ve kullanımlarını büyük ölçüde değiştirebilir.