Anasayfa Oyun Battlefield 3’ten Büyük İlk Hafta Başarısı!

Battlefield 3’ten Büyük İlk Hafta Başarısı!

Yayınlanan oyun içi görüntülerinden sonra özellikle modern zamanlarda savaşmayı seven FPS severleri oldukça heyecanlandıran Battlefield 3 için işler şimdilik iyi gidiyor. Electronic Arts’ın bir hafta önce piyasaya çıkarttığı oyun şimdiden dünya üzerinde 5 milyon kopya satmış durumda. Oyunun bir haftalık geliri ise 300 milyon doları aşıyor.

Önceki 17 Battlefield oyununun ilk hafta satış toplamlarından bile çok satan Battlefield 3, EA için büyük bir başarı getirdi. Tabii bu başarı kesinlikle tesadüf değil. Özellikle bir oyunun ilk haftada bu kadar çok satmış olmasında, yapılan ve planlanan doğru reklam stratejilerinin büyük payı bulunuyor. Eleştirmenlerden tam not alan oyun için ilk oynayanlar oldukça detaylı ve güzel grafiklerden söz ederken, çoklu oyuncu ortamına ısınmaya çalışan oyuncular şimdiden oyun içerisinde 67 milyon araç patlatmış durumda.

Tabii bu yıl içerisinde en çok beklenen oyunlardan olan Call of Duty: Modern Warfare 3’ün 8 Kasım’da piyasada olacağını da hatırlatalım. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Call of Duty: Black Ops’un ilk hafta 650 milyon gelir getirdiğini de hatırlarsak, MW 3 ile Battlefield 3 arasındaki savaşın sonucu ne olursa olsun artık Call of Duty serisinin karşısında, çoklu oyuncu ortamıyla beraber ciddi bir rakip görmek oyun severleri mutlu ediyor.