Anasayfa Haber Gmail’de Yeni Görünüm!

Gmail’de Yeni Görünüm!

Google’ın en büyük ve en çok kullanıcıya sahip hizmetlerinden olan Gmail’in yeni görünümü artık herkese açık. Yeni Gmail’i kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey Gmail ekranında “Control + F5” yapmanız. Sol altta karşınıza çıkan küçük “Yeni Gmail’i etkinleştir” tuşuna basınca Gmail’in yeni görünümüne kavuşmuş oluyorsunuz.

Gmail’in yeni görünümü daha önceki haftalarda yapılmış olan ön gösterime oldukça benziyor. Ancak artık içerisinde yazı olan kutucuklar yerine, içlerinde semboller olan kutucuklar var. Tabii sembollerin üzerine farenizin imleciyle geldiğinizde sembolün ne işe yaradığını anlatan küçük bir yazı ortaya çıkıyor. “Gelen Kutusu” bölümü ise hemen ekran boyutunuza göre şekil alıyor. Boyuttan memnun kalmazsanız da sağ üstteki seçenekten değişiklik yapabiliyorsunuz. Gmail’deki yeni güncellemeden temalar da nasibini alıyor. Yine sağ üstteki ayarlar kısmından girebileceğiniz temalarda renkli ve HD temalar bulunuyor. Eski temanızı da tabii ki kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bunların dışında ufak tefek değişimler bulunuyor. Artık e-postalarınızı ön izlemeye aldığınızda kimden geldiği üzerinde daha fazla durulmuş. Mesela artık size e-posta gönderen kullanıcıların fotoğrafları da gözüküyor. Ayrıca artık bir e-posta ararken aradığınıza ulaşmanız daha da kısa sürecektir. Google’ın geliştirdiği “arama” bölümü oldukça detaylandırılmış.

Tabii ki yeni görünümü beğenmeyenler en azından şimdilik eski görünüme dönebiliyor. Ancak bu seçeneğin ne kadar süre geçerli olacağı ise belirtilmemiş.