Anasayfa Haber Courier Tablet Neden Rafa Kalktı?

Courier Tablet Neden Rafa Kalktı?

Microsoft’un bir kitap gibi açılan ve çift ekrana sahip olan Courier tabletinin neden rafa kalktğının detayları ortaya çıktı. 2010 yılında tabletlerin yeni piyasaya çıktığı ve Microsoft’tan da ürünler beklenilen zamanlarda Courier tabletin rafa kalkmasının arkasından Bill Gates çıktı.

2010 yılında kendisine birçok tabletin tanıtıldığını itiraf eden Gates, Steve Ballmer kendisine Courier’i tanıttığı zaman tableti pek de uygun bulmamış. Bunun nedeni olarak ise Gates’in Courier tabletin önceki Microsoft’un led yazılım ekosistemine pek uyamayacağı düşünmesi gösteriliyor.

Bill Gates’in cihazın planlarıyla ilgili bir anda bir “alerjiye” sahip olduğu belirtilirken, tabletin piyasaya çıkmasını isteyen J Allard ve tablet için özel bir tablet dostu Windows hazırlayan Steven Sinofsky’nin de planları suya düştü. Tabii tablet dostu bir yazılımın hazırlanması için iki yıllık da bir çalışma gerekiyordu.

Ballmer’ın, daha önceki Microsoft ürüneleriyle uyum sağlayamayan Courier’ının yeri ise yazılımın devinin tozlu rafları oldu.