Anasayfa Haber Marvel da Dijital Ortama Geçiyor!

Marvel da Dijital Ortama Geçiyor!

E-kitap piyasasının mobil cihazlarla beraber oldukça gelişmeye başladığı şu zamanlarda e-dergilerden sonra artık karşımıza e-çizgiromanlar da çıkıyor. Başta Batman ve Superman gibi kahramanların maceralarını yayınlayan DC Comics’ten sonra şimdi de Marvel çizgiromanlarını dijital ortamlarda yayınlamaya başlayacak.

Örümcek-Adam, X-Men ve Demir Adam gibi kahramanların çizgiromanlarını yayınlayan Marvel 2012 yılının Mart ayında çizgiroman mağazalarıyla aynı anda çizgiromanlarını dijital ortamlarda da yayınlamaya başlayacak. Aslında Marvel bu geçişe belirli bir zamandır hazırlanıyordu. Ultimate serileri için belirli bir dijital yayın takvimi zaten var olan Marvel’in artık tüm yayınlarını dijital ortamda alabileceğiz. Marvel, bir açıklama yapmasa da Ender’s Game, Halo ve The Stand‘ın dijital ortamda yayınlanmayacağını açıkladı.

Çizgiromanların da dijital ortama geçiyor olması çizgiroman mağazalarının geleceğini tehdir ediyor olabilir. Tabii yine çizgiromanlarını saklamayı seven hatta poşetinden bile çıkartmayan koleksiyoncular normal baskıları almaya devam edecektir.