Anasayfa Haber Yeni Nesil Ekran Kartları Tam Gaz Geliyor!

Yeni Nesil Ekran Kartları Tam Gaz Geliyor!

Elektronik parçaların daha küçüğünün üretilmesi hem üretim maliyeti açısından daha ucuz oluyor, hem de harcadığı güç bakımından da tasarruf sağlıyor. Bu olay yeni nesil ekran kartları için de geçerli, daha küçük alana daha çok transistör sıkıştırıldıkça, ekran kartlarının gücü de katlanarak büyüyor. Elbette daha yeni teknolojilerle üretim yapmak için hem teknolojinin gelişmesi, hem de seri üretim yapabilecek fabrikaların kurulması gerekiyor. Bu da ne ucuz, ne de hızlı bir iş değil; işte bu yüzden teknolojinin her yeni adımının son kullanıcıya ulaşması zaman alıyor.

TSMC, uzun süredir beklediğimiz 28 nm’lik ekran kartlarının seri üretime hazır olduklarını duyurdu. Bu da NVIDIA ve AMD’nin yeni ekran kartlarıyla yakın zamanda tanışabileceğimiz anlamına geliyor. Peki ama 28nm’lik ekran kartları özellikle oyun severlerin ne işine yarayacak? Eski kartlara göre 28nm’lik ekran kartlarının yüzde 45 daha hızlı olacağını söylememiz yeterli olur sanırım.

Daha küçük oldukları için de daha az güç tüketecek olan yeni nesil ekran kartları her oyun severin bilgisayarında görmek isteyeceği parçalardan biri olacağı kesin. Özellikle de donanımlarının sınırlarını zorlamayı sevenler için 28 nm’lik ekran kartlarının hızları overclock’la nerelere kadar çıkabilir, şimdilik tahmin bile edemiyoruz..