Anasayfa Haber Motorola, Apple’a Karşı Davayı Kazandı Ama…

Motorola, Apple’a Karşı Davayı Kazandı Ama…

Motorola, Almanya’da Apple’a karşı açtığı patent davasını kazandı. Mahkeme, Motorola’nın Apple ürünlerini toplatma kararını kabul etti. Peki ama bu artık Apple ürünlerinin Almanya’da satılamayacağı anlamına mı geliyor? Hiç de değil.

Apple dava sonucu hakkında şu açıklamada bulundu; “Bu, prosedürün bir parçası ve davanın taraflarıyla bir ilgisi yok. Dava sürecinde Almanya’da çalışmalarımıza devam etmemize engel değil.” Davanın diğer bir tarafı Motorola ise yalnızca kendilerine ait olanları korumaya devam edeceklerini belirtmekle yetindi.

Motorola’nın dava ettiği iki patent Apple’ın ürünlerinin satışını etkilemiyor çünkü Apple’ın Almanya’da iş yapan şirketleri Apple Inc ve Apple Germany dava edilmiş durumda. Bu iki şirketten adına ürün kayıtlı olmayan Apple Inc için uğraşmayan Apple, bu şirketin davası ile pek ilgilenmiyor. Öte yandan yine de temyize gideceklerini açıklayan Apple, şu anda tüm odak noktalarını Apple Germany olarak görüyor.

Tabii k, Apple’ın neden bir şirketini davalara açık bıraktığı da ayrı bir tartışma konusu. Dünyanın en çok satan akıllı telefonlarını üreten firmanın parasal nedenlerden dolayı savunmayı aksatması pek tabii düşünülemez. Ancak Apple’ın diğer bir yandan da Samsung’la birkaç farklı ülkede patent davalarıyla uğraştığını düşünürsek, firmanın böyle bir adım atması kulağa biraz daha mantıklı gelebiliyor.