Anasayfa Haber Televizyonlarda AMOLED Devri!

Televizyonlarda AMOLED Devri!

Bugünlerde televizyonlarda ve bilgisayarlarda en çok kullanılan teknolojilerden biri LCD teknolojisi. Oldukça ince ve şık görünen bu ekranların da tabii birkaç negatif yönü bulunuyor. Görüntü açıları, zayıf renkler ve hızlı geçen görüntüde oluşan bulanıklık gibi sorunları olan bu teknolojiyi kullanmak istemeyen bazı tüketiciler eski tip monitörleri ve televizyonları kullanmaya devam ediyorlar.

Peki ama teknolojinin hızlıca geliştiği günümüzde LCD’nin yerini alabilecek bir teknoloji yok mu? Tabii ki var, sizin de adını sıkça duyduğunuz AMOLED teknolojisi LCD’nin küçük cihazlardaki en büyük alternatifi olarak görünüyor. Küçük cihazlar dediğimize dikkati çekelim çünkü, AMOLED teknolojisi hem çok pahalı, hem de kullanma ömrü LCD’ye göre oldukça kısa. Ancak bunun yanında görüş açısı ya da zayıf renkler gibi sorunları bulunmuyor.

AMOLED teknolojisini televizyonlara getirmek isteyen ve bu konuda oldukça çabalayan bir firma olan DuPont sonunda sorunları çözdüklerini bir basın açıklamasıyla açıkladı. İsim vermeden Asyalı bir üretici firmayla AMOLED ekranları üreteceklerini belirten DuPont, sorunları tam olarak nasıl çözdüğü konusunda da detaylı bir açıklamada bulunmadı. Resmi olmayan kaynaklarda DuPont’un anlaştığı firma olarak Samsung’un adının geçtiğinin de söyleyelim.