Anasayfa Haber Android için Cep Telefonundan Para Transferi

Android için Cep Telefonundan Para Transferi

Gelecekte derken birbiri ardına çıkan uygulamalar ile cep telefonunu cüzdan olarak kullanmak çok kolaylaştı. İşte Android’in yeni uygulaması…

Henüz telefonlarda beklediği ilgiyi ve kullanımı tam olarak göremeyen NFC(yakın alan iletişim) özelliğine, PayPal’den bir güncellemeyle beraber destek geldi. Android uygulamasını güncelleyen PayPal, NFC desteğini de arttırdı.

Geçtiğimiz gün yayınlanan PayPal’in Android uygulamasının 3.0 sürümünde artık akıllı telefonunuzu kullanarak arkadaşınızın PayPal hesabınıza kendi PayPal hesabınızdan para aktarabiliyorsunuz. Tabii bunu başarabilmeniz için Android telefonunuzun NFC özelliğinin bulunması gerekiyor. Bu özellik de şimdilik Nexus S ve Samsung Galaxy S II’de bulunuyor.

Cep telefonundan nasıl para gönderir ve alırım?

Gelelim özelliği kullanmaya. Aslında yapmanız gereken gayet basit, Android telefonunuzun ana ekranına gelen uygulamayı açtıktan sonra ödemek istediğiniz miktarı yazıyorsunuz ve telefonları birbirine yaklaştırıyorsunuz. Daha sonra iki telefona da şifreleri giriyorsunuz ve aktarım tamalanıyor.

PayPal’in açıklamalarına göre, uygulamada NFC P2P kullanılıyor. Bu özelliğin yanında yeni güncellemeyle beraber uygulamaya yeni bir arayüzü ve adres defterine otomatik tamamlama özelliği de getirilmiş.