Anasayfa Haber CD’ler de Nostalji Oluyor!

CD’ler de Nostalji Oluyor!

Önce plak, sonra kaset, şimdi ise CD… Bundan çok da uzun olmayan bir zaman öncesinde altın çağını yaşayan CD’nin de artık sonu gelmiş gibi görünüyor. Side-Line’ın haberine göre, dünyanın önde gelen plak şirketleri CD’nin sonunu getirmeye hazırlanıyor.

Yine habere göre, Sony, Universal ve EMI‘den kaynaklarıyla konuşan Side-Line CD’nin sonunun çok yakın olduğunu söylüyor. Kaynaklar 2013’te ve daha sonrasında yalnızca çok büyük sanatçıların CD’lerinin çıkacağını ve büyük bir çoğunluğun dijital ortamda dağıtılacağını söylüyor.

Bu da artık MP3 oynatıcıların üzerine daha da çok gidileceğinin habercisi aslında. Büyük şirketlerin ayrıca bu tek tük çıkartılacak CD’leri Amazon üzerinden satacağı da konuşuluyor. Zaten büyük bir MP3 piyasasına sahip olan Amazon bu sayede müzik piyasasında kendine büyük bir yer de yaratabilir.

Bir zamanlar 100’lük 50’lik kapların içerisinde CD’lerden müzik çalmak çok önceden nostalji oldu, şimdiki dijital şarkılar çok büyük kolaylık sağlasa da, kasetler ve plaklar gibi CD’lerin de yavaş yavaş tükendiğini görmek insanın içerisinde bir şeyleri kıpırdatmıyor değil.