Anasayfa Haber Dört Çekirdekli Cep Telefonu!

Dört Çekirdekli Cep Telefonu!

Cep telefonlarında kullanılan işlemciler artık 4 çekirdekli oluyor! İşte ortaya çıkan yepyeni, canavar cep telefonu…

İnternete yeni sızan bir HTC telefon eğer gerçekse önümüzdeki birkaç ay içerisinde ilk dört çekirdekli akıllı telefonla karşılaşacağız anlamına geliyor. PocketNow tarafından ortaya çıkartılan HTC Edge’de 720p ekran, 1GB RAM ve 8 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Akıllı telefonun ekran boyutu ise 4.7 inç ve kalınlığı yalnızca 10 milimetre.

Çok konuşulan işlemciye gelirsek akıllı telefonun içerisinde dört tane 1.5GHz’lik çekirdek olduğu söyleniyor. 32GB dahili hafızası olan telefonda Beats Audio’yla beraber Sense 4.0 olacağı da konuşulanlar arasında. HTC Edge önümüzdeki birkaç ay içerisinde piyasada olmayı başarırsa Sense 4.0 kullanan da ilk HTC olacak, Android sürümü hakkında ise bir bilgi henüz yok.

Telefonun gerçek olup olmadığı konusu tartışılırken, HTC’nin bu dört çekirdekli işlemcilerin de kendisine üreteci olarak geleceğini söyleyelim. Aslında daha önceleri Qualcomm işlemcileri kullanan HTC’nin işlemci üreticisi de dört çekirdekli çiplerin yapım aşamasında olduğu hakkında bir bilgi vermemişti.