Anasayfa Haber Microsoft Mango’nun Sistem Gereksinimleri

Microsoft Mango’nun Sistem Gereksinimleri

Microsoft’un yeni akıllı cep telefonu işletim sistemi Windows Phone 7.5 ya da bilinen adıyla Mango’nun sistem gereksinimleri açıklandı…

Microsoft’un yeni Windows güncellemesi Windows Phone 7.5 diğer adıyla Mango’nun sistem gereksinimleri yazılım devi tarafından biraz daha aşağıya çekildi. Bu da önümüzdeki zamanlarda Windows Phone 7.5 kullanan daha ucuz cihazlar görebileceğimiz anlamına geliyor. Tabii bu aşağıya çekme durumu oyun severler için biraz sorun teşkil edebilir.

Microsoft artık Windows Phone 7.5 kullanacak olan telefonlarda compass, kamera ya da jiroskop gereksinimini geri çekti. Tam hareketin doğruluğunu algılayabilen cayroskopun olmaması akıllı telefonlarında oyun oynamayı seven kullanıcıları biraz etkileyebilir.

Akıllı telefonunuzu Windows Phone 7.5’a yükseltebilmeniz için donanımızda olması gerekenler ise şöyle; 800 x 480 WVGA ekran çözünürlüğü, dört noktalı çoklu dokunmatik ekran, WiFi ve telefon ağı, 256 MB RAM ve 8GB hafıza. Bunlardan farklı olarak akıllı telefonunuzda hız ölçer ve A-GPS de olması gerekiyor.