Anasayfa Haber Honda Tokyo İçin Hazırlanıyor!

Honda Tokyo İçin Hazırlanıyor!

Önümüzdeki ay Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacak olan otomotiv fuarı dünyanın en prestijli gösterilerinden biri, haliyle büyük firmalar en yeni ürün ve prototiplerini burada sergilemeye hazırlanıyorlar. Bunlardan biri de Honda, Japonya’nın endüstriyel devlerinden olan firmanın fuarda en büyük stand alanını kiraladığı bildiriliyor.

Honda bu alanda yeni otomobil, motosiklet ve ev enerji üretim cihazlarından oluşan büyük bir sergiyi ziyaretçilerin beğenisine açacak. Bu araçlardan bazıları önümüzdeki yıllarda üretimine geçilecek prototipler ve firma şimdiden bunları basına duyurmaya başladı. Ancak gerçek fotolar yerine çizimleri basına sunan firma, bu şekilde fuar gününe kadar merak uyandırmayı amaçlıyor.

Honda’Nın fuarda tanıtacağı araçlardan ikisi özellikle çok ilgi çekecek gibi görünüyor. AC-X ve Small Sports EV adı verilen bu araçlar hibrid ve tam elektrikli olarak tasarlanmışlar, Honda’nın bir sonra ki nesil otomobillerinin temsilciliğini yapıyorlar. AC-X genel maksatlı bir aile aracı, benzinli motora sahip ancak istenirse sadece şarj edilerek de kullanılabilen bir bataryalı sistemi de var. Bu sayede hem şehir içi, hem de uzun menzil kullanım imkanı sunuyor. Small Sports EV adı verilen araç ise tamamen elektrikli ve şarj edilerek kullanılıyor. İki kişilik orta boy spor kupe aracın tasarımı Honda’nın sportif yanını vurgularcasına keskin hatlara sahip.