Anasayfa Haber Microsoft’tan Ucuz Bilgisayar

Microsoft’tan Ucuz Bilgisayar

Ünlü yazılım firması Microsoft da siber saldırıya uğradı.
Ünlü yazılım firması Microsoft da siber saldırıya uğradı.

Birleşik Devletler’de Federal İletişim Komisyonu’nun önderlik ettiği programa Microsoft da katıldı. Programın amacı durumu müsait olmayan ailelerin de evlerine internet ve bilgisayarı ulaştırabilmek.

Birleşik Devletler’de yapılan araştırmalarda ülkedeki evlerin yüzde 95’inde internet olduğu görüldü. internet olmayan yüzde 5‘lik dilimin yarısı evinde internete ihtiyaç duymadıkları için bağlatmadıklarını söylerken diğer yarısı aylık parayı karşılayamadıklarını belirtti. Microsoft’un da programa katılmasıyla beraber gelirleri düşük olan ailelere 250 dolardan dizüstü bilgisayarlar verilecek. Bu dizüstü bilgisayarlarda da Microsoft Office yüklü halde elecek.

Microsoft’la beraber başka bir PC üreticisi Redemtech de bu tip ailelere ve öğrencilere 150 dolardan masaüstü ve dizüstü bilgisayar satacak. Bu bilgisayarlarda ise kariyer geliştirmek için gerekli olan eğitim yazılımları yüklü olacak.

Time Warner, Charter ve Cox gibi internet servis sağlayacıları da bu evlere iki yıllık kontratlı ayda 9,95 dolardan internet hizmeti sunacak. Program 2012’nin baharında 12 ila 15 şehirde, daha sonra sonbahara doğru ise tüm ülkede uygulanacak.