Anasayfa Oyun Modern Warfare 3 Para Basıyor!

Modern Warfare 3 Para Basıyor!

Başarılı bir bilgisayar oyunu yapmak gerçekte dünyanın en zor işlerinden biridir. Günümüzde birinci sınıf bir oyunun yapım maliyeti rahatlıkla 100 milyon doları aşabilmektedir, ancak satış rakamlarının bunu karşılaması her zaman garanti değildir. Öte yandan seri haline gelmiş oyun markaları sık sık rekorlar kırabiliyor. Bunun en son örnekleri Battlefield 3 ve Modern Warfare 3.

Battlefield 3 piyasaya çıktığı ilk hafta içinde 5 milyon adet satarak ciddi bir gelir elde etti. Ancak Call of Duty: Modern Warfare 3 için duyurulan rakamların yanında bu bile sönük kalıyor. MW 3 daha satışa çıktığı ilk gün 6,5 milyon adet satarak yeni bir rekora imza attı. Bu satıştan Activision firmasının kasasına yaklaşık 400 milyon dolar girdiği tahmin ediliyor!

Fakat Activision yetkililerinin söylediklerine bakarsanız, bu daha hiçbir şey değil! Esas gelirin bundan sonra akmaya başlayacağını tahmin ediyorlar. Peki ama nasıl? Şüphesiz satışların ilk günden sonra aynı hızla olmasa bile devam edeceği bir gerçek. Ne var ki esas gelir beklentisi oyun için çıkacak olan ek harita paketleri ve DLC’lerden kaynaklanıyor. Activision önümüzdeki aylarda sırf bu DLC’lerin satışlarından ek 300 milyon dolar gelir kazanmayı bekliyor! Oyun endüstrisinin geldiği noktayı göstermesi açısından hayli etkileyici rakamlar, değil mi?