Anasayfa Haber Nvidia Beklentileri Aştı!

Nvidia Beklentileri Aştı!

Nvidia, analistleri utandıracak bir rakamla üçüncü çeyrek karını açıkladı. 30 Ekim tarihini kapanış sayan firma satışlarını yüzde 26’lık bir artışla 1,07 milyar dolar olarak açıkladı. Analistlerin 1,06 milyar dolar olarak beklediği satışların üzerine çıkan Nvidia’nın hisseleri de yükseldi. Bloomberg verilerine göre beklenen hisse başına 31 sent’lik miktarı aşan firma hisse başına 35 sent’e ulaştı.

Nvidia’nın üçüncü çeyrekteki net karı ise 178,3 milyon dolar. Geçtiğimiz yıl üçüncü çeyrekteki karı da 84,9 milyar dolardı. Doğru stratejiler izleyerek donanım firması karını iki katından da fazlaya katlamayı başardı. Nvidia’dan Jen-Hsun Huang gelişen oyun piyasasıyla önümüzdeki zamanlarda oyuncuların daha fazla ekran kartı alacağını söylüyor; “10 yıllık konsol döngüsünün ikinci yarısındayız ve bilgisayarlar konsollardan çok daha fazla gelişerek tercih edilen oyun platformu oldu.”

Firma PC’lere ağırlık verirken diğer bir yandan da akıllı telefon piyasasına da girerek kendine belirli bir yer hazırladı. Ancak bu sırada dizüstü piyasasında Nvidia’nın adını daha az duyar olduk ve firma bu piyasadaki yerini biraz da olsa AMD’ye kaptırdı. Tabii ki bu kar oranlarıyla firmanın doğru bir yolda olduğunu da söyleyebiliriz.