Anasayfa Haber Sonunda Google CEO’su Konuştu!

Sonunda Google CEO’su Konuştu!

Google’ın mobil işletim sistemi Android’i kullanan ve Android denilince akla gelen telefonlara sahip olan Samsung ve HTC son birkaç zamandır biraz endişeliydi. Bildiğiniz gibi Ağustos ayı içerisinde Google, Motorola’nın mobil bölümünü 12,5 milyar dolara satın almıştı.

Güney Kore ziyaretinde Motorola’nın satın alınmasıyla beraber Android’in işleyişinde bir değişiklik olacak mı sorusuna Eric Schmidt iki firmayı rahatlatan cevabı verdi; “Android’in açıklığı devam edecek ve Android’in işleyişiyle ilgili herhangi bir şeyi değiştirmeyeceğiz.”

Ayrıca yine Güney Kore ziyareti sırasında gazeteciler Schmidt’e Steve Jobs’ı sordu. Yakın zamanda vefat eden Jobs’ın bir biyografi kitabı çıkmış ve kitaptaki Jobs’ın şu sözleri çok konuşulmuştu; “Gerekirse son nefesimi bile bu yanlışı doğru yapmak için harcarım. Android’i mahvedeceğim çünkü o bir çalıntı ürün.” Schmidt ‘in bu konudaki cevabı ise şu şekilde oldu; “Ölümünden sonra kitapta yazılanlarla ilgili herhangi bir yorum yapmamaya karar verdim. Steve harika bir insan ve onu gerçekten özlüyorum. Genel olarak, çoğu kişi Google’ın yenilikçi olduğunda hemfikirdir ve Android’le ilgili çalışmaların iPhone’la ilgili çalışmalardan da önce başladığını söylemek isterim.”