Anasayfa Haber Tabletleri Nasıl Kullanıyoruz?

Tabletleri Nasıl Kullanıyoruz?

100 farklı ülkeden 100 milyonun üzerinde aylık ziyaretçisi olan veri tabanından alınan bilgiler açıklandı. Konu ise tablet kullanılarak internetten video izlemek. Bildiğiniz gibi Amazon’un yeni tableti Kindle Fire’ın piyasaya çıkmasına artık yalnızca saatler kala açıklanan bu veriler, tüketicinin tabletleriyle neler yaptığını da gözler önüne seriyor.

Ooyala tarafından açıklanan bilgilere göre, tablet kullanıcıları masaüstü kullanıcılarına göre daha fazla video izliyor ve izledikleri videoları bitirme oranları da diğer kullanıcılara göre daha fazla. Masaüstünde bir dakika video izleniyorsa bu oran tablet kullanıcılarında bir dakika 17 saniyeyi buluyor. İzlenen videoları tamamlama oranı ise tablet kullanıcılarında masaüstü kullanıcılara göre yüzde 30 daha fazla. Daha kısa video klipler için kullanıcılar masaüstü ve dizüstü bilgisayarları tercih ederken orta ve daha uzun olan videolar için kullanıcılar tabletleri, mobil cihazları ve internete bağlı televizyonları tercih ediyorlar. Tabletlerdeki izlenen videoların yüzde 42’sini 10 dakika ya da daha uzun videolar oluşturuyor.

Tabii tabletler konusunda özellikle 2011‘in üçüncü çeyreğinde Apple’ın iPad’ı internetten izlenen videoların yüzde 99.4’ünü oluşyuruyor. Akıllı telefonlarda ise bu oran iPhone için yüzde 56, Android telefonlar içinse yüzde 36.8.