Anasayfa Haber PlayStation 3 Firmware 3.73 Hacklendi!

PlayStation 3 Firmware 3.73 Hacklendi!

Hackerlar sonunda Sony’nin en güçlü savunmasını da aştılar. Peki Firmware 3.73’ü nasıl kırmayı başardılar?

PlayStation 3 çıktığı günden bu yana hackerları uğraştırıyor. Sony için IBM tarafından geliştirilen Cell işlemcilerin benzersiz yapısı ve PS3’ün yazılım kaynak kodlarının kapalı olması işleri çok zorlaştırıyor.

Hackerlar pes ediyor mu? Elbette hayır, Sony’nin donanımsal ve yazılımsal engellerini aşmayı bir meydan okuma kabul eden hackerlar PS3’ü daha önce de kırdılar. Ancak Sony’nin kodları açıklayanlara açtığı davalar ve alınan ağır cezalar sonucunda PS3 için yeni hack yöntemleri bir süredir sekteye uğradı. PlayStation 3 yazılımında yapılan değişiklikler, PSN üzerinden yüklenen güncelleştirmeler de ortaya çıkan yöntemleri bir bir ortadan kaldırdı.

Ama bu kez işler oldukça farklı, hackerlar Sony PlayStation 3’ü bir kez daha kırdılar. Hatta bu sefer ortaya konulan kırma yöntemi sayesinde PlayStatipon 3 yazılımının 3.55 sürümüne indirilmesi gerekmeyecek. Yeni 3.73 firmware sürümü için geliştirilen yeni yöntem ile birlikte PlayStation 3’ün karanlık sırları daha önce hiç olmadığı kadar detaylı bir şekilde ortaya çıkıyor.

Haftalar önce PS3 konsol anahtarlarının dump yani ortaya dökülmesi işlemi için kullanılacak yöntemlerin detayları paylaşılmıştı. PS3 Metldr Exploit olarak yayınlanan bilgilerin ardından PlayStation 3 ile uğraşan xx404xx mahlaslı geliştirici IRC üzerinden kendi PS3 Metldr / Per Console Key0 bulgularını paylaştı. PS3 EID Rootkey Dumper’ı lv2patcher ile yüklemenin yolunu, EID Decrypter Script’İni ve gereken EID Static Keyleri ve daha fazlasını paylaşan xx404xx, dava korkusundan ele geçridiği bütün verileri yayınlamıyor.

Hacker, bu yeni yöntem için giriş yolunu, temel mantığı ortaya koymuş, gerisini de daha korkusuz hackerlara bırakmış durumda. Çok yakında bu yöntem sayesinde PlayStation 3.73 Firmware de cihazların Unique yani tekil konsol anahtarının ortaya çıkartılması sayesinde kalıcı bir şekilde Jailbreak edilebilir hale gelecek gibi görünüyor. Bakalım hackerlar ve Sony arasındaki savaş nasıl gelişecek…