Anasayfa Haber Video: Türk Firmasından 65 İnçlik Tablet!

Video: Türk Firmasından 65 İnçlik Tablet!

 

Bir Türk firması dünyanın en büyük tabletini geliştirdi. İstanbul merkezli ARDIC Teknoloji şirketinin geliştirdiği prototip, Android tablet bilgisayarı 65 inçlik dev ekrana taşıyor.

Google TV başarısız olsa da, tabletler küçük ekranlara mahkum olsa da ARDIC’ın hazırladığı prototip 10 inçlik bir Android Honeycomb tableti kullanarak 65 inçlik ekranda akıcı bir kullanıcı tecrübesi sunuyor. Fruit Slice oyunuyla dokunmatik özelliğin çalışması ve oyunun, videoların akıcılığı sergileniyor. İki algılayıcısı olan prototip şu an tek dokunmayı algılıyor, ancak 4 alıcılı yeni model çoklu dokunmayı destekleyecek.

Kullanılan tablet bilgisayar Nvidia’nın Tegra 2 çipine, 1GB sistem belleğine, 16 GB hafızaya, çift kameraya, HDMI, USB, microUSB, 3G ve WiFi özelliklerine sahip. Bir dock istasyonu sayesinde herhangi bir marka televizyona kolayca bağlanabiliyor. Görüntü ve sesi HDMI üzerinden aktarıyor, USB ile de dokunmatik kontrolleri TV ekranından tablete aktarıyor. Bu dokunmatik kontrolün USB bağlantısından kurtarılarak kablosuz hale getirilmesi üzerinde de çalışmalar sürüyor.

Peki ARDIC Teknoloji bu ürünü neden geliştiriyor? Bir oyun ve eğlence aracı olarak devasa bir ekranın karşısında ayakta durup kol savurmak çok pratik değil. Ancak eğitim alanında tablet bilgisayarların yaygınlaştığı düşünülürse bu ürünün okullarda kullanılabileceği anlaşılıyor. ARDIC bu ürünü eğitim ve sunum amaçlı kullanım için geliştiriyor. En büyük avantajı da herhangi bir TV’de kullanılabilmesi oluyor. Eğer geliştirme başarılı olur ve ilgi görürse ileride bu ürünün ya da benzerlerinin kara tahtaların yerini aldığını görebiliriz. Elbette en büyük rakibi de kullanımı yaygınlaşan akıllı tahta sistemi olabilir.