Anasayfa Haber Android Üçüncü Çeyrekte Lider!

Android Üçüncü Çeyrekte Lider!

Android
Android

Google’ın mobil işletim sistemi Android sonunda liderliği ele geçirdi. İşte bir yılda gerçekleşen büyük yükseliş…

Gartner, 2011’in üçüncü çeyreğinde dünya üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sistemlerini açıkladı. Geçtiğimiz yıla göre çok farklı olan tabloda lider isim ise Android.

Geçen yıl yüzde 25’lerde olan Android, bu yılın üçüncü çeyreğinde oranını yüzde 52.5 çıkartmış durumda. İOS ise biraz kan kaybetmiş ve geçtiğimiz yıl yüzde 16.6 olan oranı bu yıl yüzde 15’te. Yine geçen sene çoğu Nokia severin firmanın kurtarmasını beklediği Symbian yüzde 36.3’tü, ancak bu yıl Symbian yüzde 17’lere kadar geriledi ve düşüşüne de hızla devam edecek gibi görünüyor. Piyasada heyecan yaratan başka bir isim olan Windows Phone da oran kaybeden isimlerden. 2010 yılında yüzde 2.7 olan Windows Phone’un oranı bu yıl yüzde 1.5’larda. Ancak buna pek şaşırmamak gerekir zaten Windows Phone için beklentiler sürekli Sonbahar’ın sonlarını gösteriyordu.

Gartner’dan Roberta Cozz, Apple’ın piyasa değerini iki olayın düşürdüğünü düşünüyor. Bunlardan bir tanesi piyasadaki yeni bir iPhone beklentisi diğeri ise diğer model iPhone’ların fiyatının düşmesini bekleyen tüketici. Diğer bir tarafta ise neredeyse her gelirden tüketiciyi tatmin edebilen Android cihazlar bulunuyor. Bakalım oranlar dördüncü çeyrekte nasıl şekil alacak?