Anasayfa Haber Yandex’ten Türkçe Haritası

Yandex’ten Türkçe Haritası

Arama motoru Yandex, Türkçe içerikli web’de en sık adı geçen ülkeler üzerine yaptığı bir araştırmanın verilerini paylaştı. Araştırmaya göre en çok bahsi geçen ülke bekleneceği üzere Türkiye iken onu sırasıyla ABD, Almanya ve Çin takip ediyor.

Elde edilen verilere göre oluşturulan dünya haritasında ülkeler isimlerinin kullanılma sıklığına doğru orantılı olarak boyutlandırılmış bulunuyor. Söz konusu haritaya ve Türkçe içerikli web’de en sık adı geçen 20 ülkenin listesini de aşağıda görebilirsiniz.

 

Yandex Hakkında
2000 yılında kurulan Yandex, comScore verilerine göre Rusya’da web tabanlı arama sektöründe sahip olduğu yüzde 64’lük payla Avrupa’nın en büyük internet şirketidir. 2010’da yaklaşık 440 milyon dolar gelir beyan eden Yandex, 2011 yılında NASDAQ’ta işlem görmeye başlamış olup Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’da faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda bir internet portalı olan Yandex, ülkeye ve konuşulan dile göre yerelleştirilmiş web tabanlı arama hizmetlerinin yanı sıra popüler haber sitelerinden toplanan güncel bilgiler sunmakta, görsel ve video arama gibi spesifik arama seçenekleri sağlamaktadır. 4 farklı ülkedeki 11 ofisinde 3000’den fazla çalışanı bulunan Yandex’in amacı kullanıcılara kendi dilinde internette aradıkları tüm sorulara antivirüs teknolojileri ve isteğe bağlı içerik filtreleri yoluyla güvenli cevaplar bulmaktır. Gelirinin yüzde 95’ini Rusya’dan sağlayan Yandex’in ABD, Palo Alto, California’da web tabanlı arama teknolojileri geliştirmekte uzmanlaşan Yandex Labs adlı bir yazılım inovasyon laboratuarı da bulunmaktadır. Ana gelir kaynağı içeriğe bağlı reklamcılık olan Yandex’in Türkiye ofisindeki 50’den fazla uzman çalışanı Türkiye’ye özel ürünler geliştirmektedir.