Anasayfa Makale Pratik Windows 8’in En Büyük Farkı!

Windows 8’in En Büyük Farkı!

Windows 8 için pek çok şey yazıldı ama bu özellik belki de en önemlisi olacak. Hatta Windows 7’ye de katmak elinizde…

Windows’un kullanıcılar tarafından şikayet edilen yönlerinden biri “Otomatik Güncelleme“lere de Windows 8’le beraber ayar yapıldı. Bundan böyle Windows 8’deki otomatik güncellemeler film seyrederken ya da oyun oynarken karşınıza çıkmayacak.

Building Windows isimli blogda yazan Farzana Rahman konuyla ilgili açıklamalar yaparken artık Microsoft’un bu sorunu ortadan kaldırmak istediğine değindi. Rahman, yapılan araştırmalarda kullanıcıların yüzde 89.3’ünün otomatik güncellemelere alıştığını belirtti. Aslında birçok Windows kullanıcısının otomatik güncellemelerinin ne işe yaradığını bilmedikleri de başka araştırmalarda ortaya çıkmıştı. Windows’un güvenliği için kritik önem taşıyan otomatik güncellemeler Microsoft tarafından her ayın Salı günü kullanıcılara ulaştırılıyor. Tabii arada çıkan daha önemli güncellemeler de olabiliyor.

Yine blog’da yazanlara göre artık Windows’un otomatik güncellemeleri sizden habersiz bilgisayarınızı baştan başlatmayacak. Windows 8’de yapılacak ayarlamalarla beraber otomatik güncelleme siz bilgisayarınızda oturum açmadıkça, bilgisayarınızı yeniden başlatmayacak. Oturum açtığınızda da size ilk önce güncellemeleri haber verecek ve bilgisayarın verilen süre içerisinde yeniden başlatılacağını bildirecek. Böylece yarım kalan işlerinizi de kaydetme imkanınız olacak.

Artık bilgisayarınızda sunum yaparken, heyecanlı bir film seyrederken ya da oyun oynarken bir anda otomatik güncelleme karşınıza çıkmayacak, bu tip programlarla işinizin bitmesini bekleyecek.

Otomatik güncellemelerin bilgisayarınızı siz başında değilken yeniden başlatmasını durdurmak ve yarım kalan işinizi de kaybetmek istemiyorsanız Windows 8’i beklemeyebilirsiniz. Windows 7 işletim sisteminde başlat menüsünde arama çubuğuna “regedit” yazıp “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU” bulabilir ve sağ tık yaparak yeni bir “NoAutoRebootWithLoggedOnUser” 32-bit DWORD değeri oluşturabilirsiniz. Değişkenini de 1 yapmanız yeterli.