Anasayfa Haber Google Music, Beta’dan Kurtuldu!

Google Music, Beta’dan Kurtuldu!

Google’ın iTunes’a rakip ürünü Google Music, sonunda beta aşamasından çıktı. İşte sundukları…

Bu hafta Los Angeles’ta yapılan etkinlikte Google artık Android Market’te Google Music üzerinden dijital müzik satışına başlayacaklarını açıkladı. Bildiğiniz gibi Google bu yaz Google Music’i beta sürümüyle kullanıcılara açmıştı. Bugünden itibaren ise Google Music, beta olmaktan çıktı ve yine bedava haliyle kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Bu yeni durumu açıklarken Android’in dijital içerik yöneticisi Jamie Rosenberg, Apple’ı da taşlamayı ihmal etmedi. Rosenberg, bazı insanlar zaten satın aldığınız müzik için sizden bir daha para ödemenizi istiyorlar dedi. Açıklamalara göre; Google Music’le cloud’a müziklerinizi yükledikten sonra herhangi bir cihazdan şarkılarınıza ulaşabiliyorsunuz. Eğer şarkıyı herhangi bir cihaza bağlarsanız o şarkıya internet bağlantısı olmadan çevrimdışıyken de ulaşabilmeniz Google Music’in bir başka önemli özelliği olarak dikkat çekiyor. Ancak hizmet ne yazık ki şimdilik sadece Amerika’da sunuluyor.

Android Market’te her şarkıyı satın almadan önce 320 kbs’lık bir ön indirme hakkınız ya da 90 saniye dinleme hakkınız bulunuyor. Google Music’teki şarkılarınıza göre de, sistem size şarkılar önerecek.

Bakalım artık müzik alanında da karşı karşıya gelen Google ve Apple, iTunes ve Google Music’i kullanarak nasıl rekabet edecek.